Chilli s krůtím masem a bylinkami

Opravdu vydatný oběd pro celou rodinu. Krůtí maso je velmi podobné kuřecímu, ale má plnější chuť a více šťávy. Zkuste jej v kombinaci s chilli a bylinkami, ohromí vás.

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1 1/2 hrnku červené papriky, nakrájené na kousky
  • 1 hrnek nasekané červené cibule
  • 1 hrnek nakrájeného řapíkatého celeru
  • 4 stroužky česneku, nadrcené
  • 110 g másla
  • 6 lžic kukuřičného škrobu
  • 2 lžíce mletého kmínu
  • 2 lžíce mletého koriandru
  • 1 1/2 lžíce chilli
  • 1 lžíce sušeného oregána
  • 6 hrnků kuřecího nebo krůtího vývaru
  • 700 g krůtího masa nakrájeného na kousky
  • 3 plechovky černých fazolí, slitých
  • 1 1/2 hrnku kukuřice
  • 2 lžíce medu
  • sůl a pepř na dochucení
  • Zdobení: strouhaný sýr, zakysaná smetana, cibule, salsa

Postup

1

Ve velké pánvi rozehřejte máslo, přisypte papriku, cibuli, celer a česnek. Restujte 5 až 8 minut doměkka.

2

Poté přidejte kukuřičný škrob, kmín, koriandr, chilli a oregáno. Promíchejte a nechte 2 minuty restovat.

3

Přilijte vývar a přisypte maso, fazole, kukuřici a nalijte med. Okořeňte solí a pepřem dle chuti. Přiveďte k varu a nechte aspoň 20 minut probublávat.

4

Poté sundejte z plotny, nechte chvilku chladnout a podávejte se zdobením dle výběru.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Dýňový dort se slaným karamelem

Zapečené těstoviny s brokolicí a tofu

Avgolemono – řecká citrónová polévka

Kočkopes – kroupy s čočkou

Cuketové pickles

Losos v rajčatové omáčce

Provensálské ratatouille

Cizrna s pečenou dýní

Penne s lososem a smetanou

Brambory s hořčičným dressingem

Jablkový závin s dýňovo-tvarohovým krémem

Cuketové placky se sušenými rajčaty a olivami