Třešňové galettky s borůvkami

Modemalist

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 150 g špaldové mouky
  • 2 lžíce sladidla – já používám hroznový cukr
  • špetka soli
  • 2 lžíce kokosového oleje
  • 50 ml studené vody
  • 1 hrnek třešní
  • 1/2 hrnku borůvek
  • 1 vejce

Postup

1

Mouku smíchejte s cukrem a solí.

2

Poté přidejte kokosový olej a vodu.

3

Vše pořádně promíchejte a vypracujte ze směsi hladké těsto.

4

Dle potřeby ještě přidávejte mouku, ale zase ne moc, jen pro snazší zpracování.

5

Těsto vložte do sáčku či omotejte fólií a nechce 1 hodinu odležet v lednici.

6

Poté si těsto rozdělte na 4 díly. Každý díl vyválejte a vytvarujte do kruhu.

7

Poté skládejte cca 1-1,5 cm od okraje ovoce – já střídala půlené třešně a borůvky.

8

Kraje těsta opatrně přehněte na okraj k ovoci a vyskládejte na plech vystlaný pečícím papírem.

9

Na plechu ještě galettky dotvarujte a okraje potřete vyšlehaným vejcem.

10

Pečte dozlatova cca 30 minut při 160 °C.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Přirozeně bezlepková čokoládová roláda

Rozpečená bageta

Cuketové nudličky se sýrovou omáčkou a bylinkami

Mexická fazolová polévka s kukuřicí a tortillou

Cuketová čalamáda

Osvěžující ovocný salát s citrónovou zálivkou a mákem

Raw čokoládové brownies – plné proteinů a super snadné

Brambory zapečené se slaninou a vejci

Dvojitě čokoládový cheesecake s kakaovými sušenkami

Krásně nadýchaný a voňavý perník s dýňovým pyré

Domácí pažitková pomazánka na způsob Lučiny

Nepečený čokoládový koláč s jahodami + Videorecept