Nepečený piškotový dort s citrónovou náplní

Další chytrý recept na opravdu rychlý nepečený dort. Tentokrát s cukrářskými piškoty, mascarpone a citrónem. Tento zákusek je velice jemný a až nesnesitelně krémový. Není proč váhat!

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 500 g cukrářských piškotů
  • 250 g mascarpone
  • 75 g cukru
  • šťáva a kůra z jednoho citronu
  • 250 ml mléka

Postup

1

Vyšlehejte mascarpone s cukrem, poté přidejte šťávu a kůru z citrónu. Zamíchejte dohladka a dejte krém do lednice.

2

Věncovou formu o průměru 24 cm vylože pečícím papírem.

3

Namáčejte piškoty v mléce a vyložte jimi dno a okraje formy. Do vzniklého prostoru navrstvěte krém a vršek uzavřete opět piškoty.

4

Zakryjte formu potravinovou folií a dejte dort do lednice aspoň na 3 až 4 hodiny, ideálně přes noc.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Makový dort s pečenými švestkami a citronovým krémem

Skořicové muffiny s ostružinami

Pikantní vepřové nudličky

Jednoduché cukroví do půl hodiny – „Kávová zrna“

Okurkový salát s mangem a černým sezamem

Krémové „Blondies“ plněné nutellou

Brokolicové risotto

Losos s kedlubnou a kuskusem

Osvěžující citronové cheesecake řezy s vanilkou

Borůvkový cheesecake

„Obrácený“ čokoládový dort s poctivou porcí krému

Video: Skvostný ostružinový raw dort s kešu krémem, levandulí a pistáciemi