Banánovo-ovesné mufffiny

Martina Bruknerová

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 2 střední banány
  • 1 vejce
  • 1/2 šálku mléka
  • 1/4 šálku oleje
  • 2 šálky hladké mouky
  • 1 šálek ovesných vloček
  • 3/4 šálku cukru
  • 2 lžičky kypřicího prášku
  • 1 lžička jedlé sody
  • nutella

Postup

1

Předehřejeme troubu na 150 stupňů. Vezmeme všechny suché suroviny a v míse je dobře promícháme.

2

Banány oloupeme a rozmačkáme vidličkou na kaši. Přidáme mléko, olej a vejce a důkladně prošleháme.

3

Do směsi s banány pomalu přisypáváme sypkou směs a mícháme, dokud nevznikne husté lepivé těsto. Plníme do košíčků, ale jen do tří čtvrtin, aby měly muffiny kam vyběhnout.

4

Nahoru každého košíčku dáme půl lžičky nutelly a lehce ji zamícháme špejlí nebo párátkem do těsta. Pečeme 12–15 minut. Před vytažením zkontrolujeme špejlí, jestli jsou všechny muffiny propečené.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Ovesná kolečka s avokádovou čokoládou

Salát z polníčku

Soba nudle s krůtím masem a bylinkami

Dýňový krém, co má říz

Chia pudink s mandlovým mlékem a ovocným pyré

Kokosové kostky s kakaovým krémem a čokoládovou polevou

Pečené podzimní karbanátky z dýně, mrkve a uzeného tofu

Řecké špízy souvlaki

Video: Extra vláčný čokoládový dort

Rychlá a výborná polévka z červené čočky

Švédský jablečný koláč

Okurková raita s mátou