Křupavá máslová kolečka s karamelem a čokoládovou polevou

Jednoduché cukroví, které zvládnete i když nejste zrovna velcí pekaři :). Navíc jeho příprava netrvá dlouho oproti jiným druhům cukroví. Takže pokud nemáte času nazbyt, ale rádi byste se pochlubili něčím výborným, toto je recept pro vás. Kombinace sušenka – karamel – čokoláda nikdy nezklame.
  • Doba přípravy: 1 h + čas na chladnutí

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

 

  • 340 g másla, změklého
  • 1 hrnek moučkového cukru
  • 3 hrnky hladké mouky
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • ¼ lžičky soli
  • 450 g karamelek (nebo použijte domácí)
  • 2 hrnky čokoládových kousků
  • 2 lžíce ztuženého tuku

Postup

1

Předehřejte troubu na 180 °C.

2

V míse rozšlehejte máslo s cukrem do pěny. Přidejte vanilku, mouku a sůl.

3

Na lehce pomoučeném povrchu vyválejte těsto na přibližnou tloušťku 1,2 cm.

4

Z těsta vykrájejte kolečka o průměru 5 cm, která skládejte na plech vyložený pečícím papírem.

5

Sušenky vložte do trouby a pečte přibližně 14 až 16 minut. Poté nechte úplně vychladnout.

6

Karamelky rozpusťte v mikrovlnce nebo nad parou a po troškách nalívejte na vychladlé sušenky. Karamel na sušenkách nechte úplně vychladnout.

7

Čokoládové kousky nechte společně s tukem rozpustit do hladké směsi. Tou polívejte jednotlivé sušenky s karamelem. Nechte sušenky úplně vychladnout a poté podávejte, nebo skladujte ve vzduchotěsné nádobě.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Jednoduchý vrstvený jablečný koláč se skořicí

Ostružinový dortík, který chutná všem

Ovesná kaše s ovocem bez rafinovaného cukru hotová přes noc

Těstoviny funghetto s krevetami

Jablková štrúdľa

Salmone con salsa di erbe aromatiche

Nejlepší domácí karamel

Rychlé špagety z jedné pánve

Šťavnatý banánový chléb

Čučoriedkový koláč s posýpkou

Vepřová panenka s pečenými batáty a brokolicí

Zapékaný květák s křupavou sýrovou gratinou na povrchu