Pařížské rohlíčky

Jenovéfa

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 300g hladké mouky
  • 120g moučkového cukru
  • 90g mletých lískových oříšků
  • 250g másla
  • 2 žloutky

Krém:

  • 350g másla
  • 200g moučkového cukru
  • 2 lžíce kakaa holandského typu
  • 2 lžíce rumu

Poleva:

  • 200g čokolády na vaření
  • 80g omegy

Postup

1

Promícháme mouku, cukr a oříšky, přidáme na plátky nakrájené změklé máslo a dva žloutky. Promícháme vidličkou a pak ručně vypracujeme vláčné těsto.

2

Těsto rozválíme na cca 4mm silný plát a vykrajovátkem z něj vykrájíme rohlíčky. Skládáme na plechy vyložené pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 180°C do zlatova.

3

Po vychladnutí zdobíme krémem, který stříkáme přes hvězdicový nástavec. Na krém všechny ingredience důkladně sešleháme dohromady elektrickým šlehačem.

4

Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s omegou a ve vzniklé polevě rohlíčky namočíme.
Necháme ztuhnout, ideálně na pruhu pečícího papíru. Skladujeme v chladu (např. na balkóně ;-))

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Video: Zapečené brambory s medovou šunkou a švýcarským sýrem

Brownies z černých fazolí, datlí a kávy + výživové hodnoty

Super jednoduchý domácí chléb

Snadná zapečená quinoa s pikantní omáčkou, zeleninou a chedarrem

Bezlepkový dort s mascarpone a malinovým pyré

Jahodová ovesná kaše

Smetanová kokosová zmrzlina a ovocná zmrzlina s jogurtem

Špagety siciliana

Italský salát

Krůtí na mrkvi, bylinkách a bílém víně

Jemná fazolová polévka

Máslové sušenky