Tapioka pudink s kaki

Tapioka perly jsou pro mě nová potravina. Tapioka je škrob získaný z kořene manioku. Z tapioky připravíte lahodný pudink, kaši pro děti nebo bezlepkové pečivo. Ale můžete je používat i jako zahušťovadlo do polévek. Tapioka perly mají velmi příznivé účinky při potížích s trávením. Neobsahují lepek a proto mohou být součástí bezlepkové diety. Produkty z tapioky jsou poměrně kalorické, ale nasytí vás na delší dobu a v kombinaci s například kokosovým mlékem nezatíží vaše trávení.

Scholzova

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 40 g tapioka perel
  • cca 120-150 ml mléka (rostliné či klasické)
  • 1/2 ČL třtinového cukru
  • 1/2 zralé kaki

Postup

1

Tapioka perly nechte přes noc namočené ve vodě tak, aby byly aspoň 2cm pod hladinou.

2

Následující ráno si do hrnce nalijte mléko a třtinový cukr. Já s oblibou používám fair trade cukr Muscovado s vysokým obsahem melasy.

3

Na středním plameti tapioku spolu s mlékem zahřívejte. Za pár minut pudink začne houstnout a tak ho občas promíchejte. Vzniklý pudink nalijte do skleniček a dejte na něj nakrájené kousky kaki.

4

Tapioka pudink podávejte teplý a nebo ho nechte vychladnout, já osobně ho mám raději ještě teplý.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Restovaná ryba s hráškovým pyré

Dýňový chlebíček

Domácí citronový likér

Celozrnné špaldové perníčky

Cuketový koláč s mozzarellou a šunkou

Hovězí gulášek

Dýňové kari s cizrnou

Svatební dort – naked cake

Růže z listového těsta a jablek

Pikantní hermelín pečený s bylinkami a meruňkovým džemem

Bezlepkové banánové muffiny

Řecký salát