Jemná mrkvová bábovka se smetanovým překvapením

Sladká mrkvová bábovka, která ve svém středu ukrývá jemný krém, vás mile překvapí. A protože krému není nikdo dost, jedním je pokrytý i celý povrch bábovky.
  • Doba přípravy: 25 minut
  • Čas pečení: 55 minut
  • Porce: 12 – 16
  • Nutriční hodnoty: (1 porce) 570 kalorií, 30 g tuku (10 g nasycený tuk), 92 mg cholesterolu, 442 mg sodíku, 71 g sacharidů, 2 g vlákniny, 6 g bílkovin.

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Těsto

  • 3 hrnky nastrouhaných mrkví
  • 1 a 3/4 hrnku cukru
  • 1 hrnek oleje
  • 3 vejce
  • 2 hrnky hladké mouky
  • 2 lžičky jedlé sody
  • 2 lžičky mleté skořice
  • 1 lžička soli
  • 1/2 hrnku nasekaných pekanových ořechů (můžete použít i jiné ořechy)

Náplň

  • 225 g smetanového sýra (např. žervé)
  • 1/4 hrnku cukru krystal
  • 1 vejce

Krém

  • 225 g smetanového sýra (např. žervé)
  • 55 g změklého másla
  • 2 lžičky vanilkového extraktu (zkuste si vyrobit domácí)
  • 4 hrnky moučkového cukru (v originálním receptu je uvedeno toto množství, ale doporučujeme dát jen 2 hrnky)

Postup

1

Ve velké míse smíchejte mrkve, cukr, olej a vejce.

2

V jiné míse smíchejte mouku, jedlou sodu, skořici a sůl. Přidejte nasekané ořechy. Poté smíchejte mokrou a suchou směs.

3

3 hrnky těsta nalijte do vymazané a vysypané formy. Formu doporučujeme zvolit bábovkovou nebo nějakého podobného tvaru. (Průměr formy přibližně 25 cm.)

4

V menší míse smíchejte smetanový sýr a cukr. Přidejte vejce. Náplň nalijte na těsto ve formě.

5

Dolijte do formy zbývající mrkvové těsto.

6

Pečte v předehřáté troubě při 180 °C po dobu 55 – 60 minut, nebo dokud není špejle po zanoření do těsta čistá.

7

Vyjměte z trouby a nechte 10 minut vychladnout. Poté vyklopte z formy a nechte zcela vychladnout.

8

Mezitím si připravte krém. V malé míse smíchejte smetanový sýr, máslo a vanilkový extrakt, aby byla směs nadýchaná. Postupně přidávejte moučkový cukr a míchejte dohladka. Hotový krém natřete dle libosti na bábovku.

9

Dejte bábovku zchladit do ledničky a poté podávejte.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Hovězí oháňka s grilovanou polentou

Snadná zapečená zelenina se smetanou

Zapečené avokádo s vejcem k snídani

Domácí ovocná zmrzlina nebo nanuky

Úžasně chutné guacamole

Cizrnová pomazánka s Lučinou

Pikantní udon nudle s tofu

Nepečené ořechové pralinky s lněnými semínky a čokoládovou polevou

Video: Dozlatova a křupava upečené, bylinkami provoněné pečené brambory – 3 způsoby

Zapékané špagety s mletým hovězím, krémovým sýrem a čedarem

Masoví ježci v rajčatové omáčce

Restované tofu s nudlemi, zeleninou a shiitake houbami