Nejlepší kari hummus

Hummus neboli cizrnová pomazánka je jedna z mých soukromých závislostí. Dělám ji téměř každý týden, takže můj recept je opravdu vypilovaný k mé chuti, např. do ní nedávám citrónovou šťávu, která do tradičního hummusu patří.

Eva Hemmerová

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1 plechovka cizrny
  • menší cibule
  • 3 stroužky česneku
  • lžíce sezamové pasty tahini
  • olivový olej
  • řepkový olej
  • koření: kurkuma, himalájská sůl, pepř, římský kmín, kari, chilli

Postup

1

Cibuli nakrájíme na velké kusy a zlehka osmažíme na pánvi na minimálním množství řepkového oleje. Když cibulka zlátne, přidáme česnek, který jsme překrojili na půl a vyndali z něj klíček. Vyndání klíčku je obzvlášť důležité pro ty, kteří mají s trávením česneku problémy, pokud je klíček navíc velký a zelený, měli bychom ho vyndat vždy. Česnek opražíme jen krátce z každé strany.

2

Do mixéru dáme slitou cizrnu z plechovky (nebo ekvivalentní množství uvařené cizrny). Přidáme lžíci sezamové pasty tahini, lžičku kurkumy, lžičku soli, 1/2 lžičky římského kmínu, kari, pepř a chilli dle chuti. Přisypeme česnek a cibuli z pánve. Zakápneme olivovým olejem a rozmixujeme. V případě potřeby můžeme přidat 1–2 lžíce vody.

3

Podáváme namazané na pečivu nebo v mističce zakápnuté olejem, do které si každý může pečivo namáčet.

Poznámka

Hummus můžete udělat na tisíce způsobů – nemáte chuť na kari hummus, přidejte místo kari a kurkumy čerstvé bylinky, např. bazalku – vykouzlíte jemný bylinkový krém. Nebo přidejte sušená rajčata a hodně sladké červené papriky a chilli.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Hovězí gulášek

Malinové mini dortíky

Segedínský guláš

Video: Bramborové soufflé s parmezánem a čedarem

Domácí mini kremrole s vanilkovým krémem

VIDEORECEPT: Dýňové cupcaky

Americké lívance

Video: Zapečený Hasselback steak plněný houbovou směsí a parmezánem

Krupicové Raffaello

Škvarková pomazánka se smaženou cibulkou

Zeleninové nugetky s bylinkovým dipem

Křupavé cibulové kroužky s chilli omáčkou a slaninou