Řecké špízy souvlaki

Souvlaki je kouzlo řecké kuchyně napíchnuté na špíz a opečené na grilu. Skvělá chuť tohoto marinovaného masového špízu vynikne v kombinaci s okurkovým dipem tzatziki a čerstvou lehce ogrilovanou pitou.

Ochutnejte svět

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 0,5 kg vepřového masa
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 4 lžíce citronové šťávy
  • 2 lžíce červeného vinného octa
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžičky oregana
  • 1 lžička tymiánu
  • 1 lžička soli
  • půl lžičky pepře
  • špejle nebo jehly na špíz

Postup

1

Nakrájejte maso na menší kousky.

2

Připravte si bylinky a česnek - vše nasekejte nadrobno.

3

Smíchejte bylinky s olejem, octem a citronem a přelijte směsí nakrájené maso. Osolte a opepřete.

4

Promíchejte důkladně maso s marinádou a uložte v misce. Zakryjte potravinovou fólií.

5

Nechte marinovat minimálně 4 hodiny. Ideální je nechat maso odpočinout do dalšího dne.

6

Grilujte ze všech stran, dokud maso není opečené.

Poznámka

Podávejte s čerstvými tzatziki a pravou řeckou pitou!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Super snadný koláč v zavařovací sklenici

Pyré z červené řepy

Paprikový salátek tří barev s lososem

Jednoduchý mrkvový salát

Třešňový clafoutis

Duhová roláda

Zapečená bramborová kaše

Veganská celozrnná pizza

Kornoutky s malinovým krémem

Pikantní květákové jednohubky ve vypečené krustičce

Mini pavlovy s jemným krémem a malinovou polevou

Pappardelle se smetanovou omáčkou z gorgonzoly