Špagety siciliana

TheKacabi

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 200–250g špaget (já preferuji vaječné)
  • sůl
  • 4 plátky pancetty
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 3 stroužky česneku
  • malá sušená chilli paprička
  • 5–6 ks sušených rajčat
  • 3 lžíce čerstvé nasekané petrželky

Volitelné

  • parmazán k servírování

Postup

1

Špagety uvařte v osolené vodě dle návodu – zceďte tak 1–2 před doporučenou dobou uvedenou na obalu, ale uchovejte cca půl šálku vody z hrnce, kde se vařily špagety.

2

Mezitím nakrájejte pancettu na kousky, sušená rajčata na menší kousky. Rozehřejte ve větší (pokud možno nepřilnavé) pánvi olivový olej, přidejte pancettu a rajčata a 2–3 minutky opékejte. Pak přidejte rozmělněný česnek, rozdrobennou chilli papričku a nasekanou petrželku.

3

Do pánve přidejte zcezené špagety. Přidejte odebranou vodu a promíchejte. Nechte vstřebat.

4

Podávejte posypané čerstvě nastrouhaným parmazánem.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Mrkvová polévka s arašídovým máslem, která zahřeje

Pizza s rajčaty a mozzarellou

Hovězí enchiladas s avokádem a salsou

Citronový dort

Grilovaný seitan s pečenou zeleninou

Jemná polévka s kuřecím masem a zeleninovými nudličkami

Ranní dýňová kaše s pekany a kokosovým mlékem

Kuřecí prsa se zeleninou a kuskusem

Zeleninový hrnec

Palačinkový dort s čokoládovým krémem a jahodami.

Křehký ořechový koláč s máslovým těstem a čokoládou

Cizrna se špenátem a batáty s kefírovými plackami