Špagety siciliana

Špagety siciliana

Ingredience na 2 porce

  • 200–250g špaget (já preferuji vaječné)
  • sůl
  • 4 plátky pancetty
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 3 stroužky česneku
  • malá sušená chilli paprička
  • 5–6 ks sušených rajčat
  • 3 lžíce čerstvé nasekané petrželky 

Volitelné

  • parmazán k servírování

Postup

Celkový čas přípravy: 15 min

1

Špagety uvařte v osolené vodě dle návodu – zceďte tak 1–2 před doporučenou dobou uvedenou na obalu, ale uchovejte cca půl šálku vody z hrnce, kde se vařily špagety.

2

Mezitím nakrájejte pancettu na kousky, sušená rajčata na menší kousky. Rozehřejte ve větší (pokud možno nepřilnavé) pánvi olivový olej, přidejte pancettu a rajčata a 2–3 minutky opékejte. Pak přidejte rozmělněný česnek, rozdrobennou chilli papričku a nasekanou petrželku.

3

Do pánve přidejte zcezené špagety. Přidejte odebranou vodu a promíchejte. Nechte vstřebat.

4

Podávejte posypané čerstvě nastrouhaným parmazánem.

Mohlo by vás zajímat: Hlavní jídla, Hotové do 30 minut, Pro začátečníky

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře