Podmáslové kakaové čtverečky s cukrovou polevou
Rychlá a proto tak oblíbená varianta zákusku nejlépe vystihující název “buchta na plech”. Těsto je příjemně vláčné díky podmáslí a sladkou tečku tvoří kakaová cukrová poleva, které je tady opravdu štědrá porce. Díky kakau se zákusek skvěle hodí k odpolední (či jakékoli jiné :)) kávičce.
- Čas vaření: 40 minut
- Porce: 6 – 8

Ingredience
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 2 hrnky krupicového cukru
- ½ hrnku másla
- 1 hrnek vody
- 4 lžíce holandského kakaa
- ½ hrnku ztuženého tuku
- ½ hrnku podmáslí
- ½ lžičky kypřícího přášku
- 2 vejce
- 1 lžička vanilky
Poleva
- 110 g másla
- 6 lžic mléka
- 3 lžíce holandského kakaa
- 3 hrnky moučkového cukru (pokud chcete polevu spíše méně sladší, množství cukru můžete měnit)
- 1 lžička vanilky
Postup
V míse smíchejte mouku a cukr. Dejte prozatím bokem.
V rendlíku smíchejte máslo, vodu, kakao a tuk. Přiveďte k varu, poté přidejte moučný mix a dobře promíchejte.
Přilijte podmáslí, přisypte kypřící prášek a přidejte vejce, vanilku a dobře vše promíchejte.
Těsto nalijte do formy s okraji vyložené pečícím papírem. Pečte na 200 °C přibližně 20 minut.
Na polevu smíchejte máslo, mléko a kakao. Přiveďte k varu a postupně vmíchejte moučkový cukr a vanilku.
Jakmile je korpus upečený, vyndejte jej z trouby a pomocí vidličky jej propíchejte po celém povrchu. Nalijte na něj polevu a rovnoměrně uhlaďte.
Mohlo by vás zajímat:
kakao podmáslí poleva rychlé recepty sladké recepty vanilkový extrakt
Zdroj: www.chef-in-training.com
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře