fbpx

Podmáslové kakaové čtverečky s cukrovou polevou

Rychlá a proto tak oblíbená varianta zákusku nejlépe vystihující název “buchta na plech”. Těsto je příjemně vláčné díky podmáslí a sladkou tečku tvoří kakaová cukrová poleva, které je tady opravdu štědrá porce. Díky kakau se zákusek skvěle hodí k odpolední (či jakékoli jiné :)) kávičce.

  • Čas vaření: 40 minut
  • Porce: 6 – 8
Recept na čokoládové čtverečky s polevou

Ingredience

  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 2 hrnky krupicového cukru
  • ½ hrnku másla
  • 1 hrnek vody
  • 4 lžíce holandského kakaa
  • ½ hrnku ztuženého tuku
  • ½ hrnku podmáslí
  • ½ lžičky kypřícího přášku
  • 2 vejce
  • 1 lžička vanilky

Poleva

  • 110 g másla
  • 6 lžic mléka
  • 3 lžíce holandského kakaa
  • 3 hrnky moučkového cukru (pokud chcete polevu spíše méně sladší, množství cukru můžete měnit)
  • 1 lžička vanilky

Cookie-Sheet-Chocolate-Cake

Postup

1

V míse smíchejte mouku a cukr. Dejte prozatím bokem.

2

V rendlíku smíchejte máslo, vodu, kakao a tuk. Přiveďte k varu, poté přidejte moučný mix a dobře promíchejte.

3

Přilijte podmáslí, přisypte kypřící prášek a přidejte vejce, vanilku a dobře vše promíchejte.

4

Těsto nalijte do formy s okraji vyložené pečícím papírem. Pečte na 200 °C přibližně 20 minut.

5

Na polevu smíchejte máslo, mléko a kakao. Přiveďte k varu a postupně vmíchejte moučkový cukr a vanilku.

6

Jakmile je korpus upečený, vyndejte jej z trouby a pomocí vidličky jej propíchejte po celém povrchu. Nalijte na něj polevu a rovnoměrně uhlaďte.

Mohlo by vás zajímat:
kakao podmáslí poleva rychlé recepty sladké recepty vanilkový extrakt

Zdroj: www.chef-in-training.com

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře