Spaghetti alla puttanesca

Ilove Italy

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 250g těstovin spaghetti
  • 1 – 2 lžíce italských kapary
  • 4 plátky ančoviček
  • černé olivy
  • sůl
  • pepř
  • extra-panenský olivový olej
  • 350ml pasírovaných rajčat (nebo čerstvá rajčata)
  • pálivá chilli paprička (stačí trošku)
  • tvrdý sýr grana padana na posypání
  • 2 – 3 stroužky česneku

Postup

1

Dejte osmahnout oloupaný a rozmáčknutý česnek a nakrájenou chilli papričku na olivovém oleji (cca 4 lžíce).

2

Přidejte ančovičky a smažte je dokud se na pánvi nerozpustí. Potom přidejte odpeckované olivy nakrájené na plátky a kapary zalijte rajčatovým protlakem (čerstvými rajčaty), přikryjte pokličkou a nechte bublat na mírném ohni.

3

Dejte vařit vodu na těstoviny, osolte jí (nejlépe hrubou mořskou solí). Do vroucí vody dejte těstoviny.

4

Pokud vám omáčka začne vysychat, můžete čas od času přidat trochu vody z těstovin. Omáčku případně dochuťte solí a pepřem.

5

Hotové těstoviny „al dente“ (na skus) zceďte a smíchejte s omáčkou. Podávejte posypané sýrem (kdo má rád) a třeba s nějakým dobrým bílým vínem.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Cuketové placičky se sýrem a bazalkou

Špagety s avokádovým pestem s petrželkou

Kuřecí kapsa

Žíhaná dobrota

Těstoviny s brokolicí

Kukuřičné špagety se špenátovým pestem

Nejlepší recept na perníčky

Křupavé seitanové řízečky s mrkvovou kaší

Česnečka s kroupami

Předvánoční lehký koláč z tvarohu a vanilkového pudinku

Krémová hrášková polévka za 15 minut

Sójový guláš s fazolemi