Spaghetti alla puttanesca

Spaghetti alla puttanesca

Ingredience na 2 porce

  • 250g těstovin spaghetti 
  • 1 – 2 lžíce italských kapary
  • 4 plátky ančoviček 
  • černé olivy
  • sůl
  • pepř
  • extra-panenský olivový olej
  • 350ml pasírovaných rajčat (nebo čerstvá rajčata)
  • pálivá chilli paprička (stačí trošku)
  • tvrdý sýr grana padana na posypání
  • 2 – 3 stroužky česneku

Postup

Celkový čas přípravy: 30 min

1

Dejte osmahnout oloupaný a rozmáčknutý česnek a nakrájenou chilli papričku na olivovém oleji (cca 4 lžíce).

2

Přidejte ančovičky a smažte je dokud se na pánvi nerozpustí. Potom přidejte odpeckované olivy nakrájené na plátky a kapary zalijte rajčatovým protlakem (čerstvými rajčaty), přikryjte pokličkou a nechte bublat na mírném ohni.

3

Dejte vařit vodu na těstoviny, osolte jí (nejlépe hrubou mořskou solí). Do vroucí vody dejte těstoviny.

4

Pokud vám omáčka začne vysychat, můžete čas od času přidat trochu vody z těstovin. Omáčku případně dochuťte solí a pepřem.

5

Hotové těstoviny „al dente“ (na skus) zceďte a smíchejte s omáčkou. Podávejte posypané sýrem (kdo má rád) a třeba s nějakým dobrým bílým vínem.

Mohlo by vás zajímat: Hlavní jídla, Hotové do 30 minut, Pro začátečníky

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře