Chléb se špenátovo-bylinkovým pestem

Recept, který chutná a voní jarem.

Vařeniště.cz

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 400 g hladké mouky (Babiččina volba na kynut těsta)
  • 25 g droždí
  • ½ lžičky cukru
  • 200 ml teplé vody
  • 1 žloutek
  • 50 ml olivového oleje
  • 1 lžička soli

Pesto

  • 30 g baby špenátu
  • 3 větvičky bazalky
  • Snítka tymiánu
  • 1 lžička nakrájeného rozmarýnu
  • Snítka oregana
  • 2 stroužky česneku
  • Špetka soli
  • 50 g slunečnicových semínek
  • 60 g olivového oleje

Postup

1

Do mísy nasypte mouku, uprostřed udělejte důlek. Do něj rozdrobte droždí, zasypte cukrem a zalijte teplou vodou. Překryjte mísu utěrkou, položte na teplé místo a nechte vzejít kvásek. Bude to trvat asi 15 minut

2

Do mísy přidejte žloutek, sůl, olej a zpracujte těsto. Nejlépe se vám bude propracovávat na pracovní ploše. Vraťte do mísy a nechte kynout alespoň 45 minut. Během kynutí propracujte.

3

Ve vysoké nádobě promixujte ingredience na pesto.

4

Těsto vyválejte na plát cca 30 x 35 cm. Potřete pestem a stočte na délku do rolády. Spoj nechte vespod a zvrchu rozkrojte napůl po celé délce. Stočte části do copu. Přesuňte do chlebíčkové formy vyložené pečícím papírem.

5

Vložte do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte 45 minut.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Linecké kostičky s ořechy a medem

Jemné banánové muffiny s mákem a skořicí do 30 minut

Jednoduchý zeleninový krém

Video: Extra nadýchaná a vláčná vaječná omeleta

Chřestový koláč

Kokosové muffiny s rozinkami

Mrkvový koláč

Bleskový špaldový koláč s čokoládou a brusinkami – porce jen 176 kcal

Hurmašice plněné vlašskými ořechy a čokoládou

Zdravé chipsy z červené řepy s minimem oleje

Cuketové slané placičky

Koláč s jablky, tvarohovou náplní a pečenými kaštany