Sladká quinoová kaše s jahodami

Quinoa je momentálně moje oblíbená příloha, ale rozhodla jsem se vyzkoušet i sladkou verzi k snídani a je stejně tak super! Jen jsem ji povařila ve vodě, přidala trochu chia semínek a dosladila datlovým sirupem a je výborná, takže ji určitě občas vyměním za klasickou ovesnou kaši.

Broccolicious

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Suroviny na 1 porci:

  • 2 lžíce bílé quinoy
  • 1 lžička chia semínek
  • 1 menší lžíce datlového sirupu
  • několik jahod

Postup

1

Quinou properte ve studené vodě (je to opravdu nutné, obsahuje totiž hořké saponiny) a pak ji nechejte 15 minut odstát ve vodě. Tu poté slijte a zalijte ji novou, aby byla ponořená a měla nad sebou tak 2 cm vody a dejte vařit. Stejně tak můžete quinou vařit i v mléku, nevynechejte ale namáčení ve vodě.

2

Vařte 15 minut, dokud se všechna tekutina do quinoy nevsákne.

3

Do kaše zamíchejte lžičku chia semínek, dochuťte datlovým sirupem a ozdobte jahodami.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Zázvorový sirup

Sicilské cannoli

Jahodová ovesná kaše

Nápoj, který nakopne metabolismus a posílí imunitu

Zelné závitky s vůní kari

Smetanová hlívová omáčka

Chalupářský hruškový koláč

Špenátová polévka

Křehký podzimní koláč se štědrou porcí jablek a skořice

Nepečený čokoládový koláč s jahodami + Videorecept

Vláčné banánové muffiny s ovesnými vločkami do 30 minut

velikonoční tvoření s dětmi_čarujeme.cz1

Krémový dezert lepší než sex