Domácí marmeláda s jablky, muškátovou dýní a špetkou skořice

Tato marmeláda se skvěle hodí snad ke všemu. Jako náplň do palačinek, lívanců, do bílého jogurtu s müsli nebo klasicky namazat na čerstvý chléb :). Příprava není příliš složitá, vyžaduje pouze trochu trpělivosti, která se vám ovšem stonásobně vrátí v chuti.
  • Doba přípravy: 2 h
  • Porce: 12

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1 kg muškátové dýně
  • 1 kg jablek
  • šťáva z jednoho citrónu
  • 250 ml jablečný džusu nebo vody
  • 250 g krupicového cukru
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 1 lžička skořice

Postup

1

Dýni vydlabejte od semínek, oloupejte a nakrájejte na malé kostičky. Vložte do velké mísy, posypejte cukrem (i vanilkovým), zakryjte a nechte přes noc v lednici.

2

Druhý den přendejte dýni i se šťávou do velkého hrnce, zalijte jablečnou šťávou, citrónovou a přidejte jablka nakrájená na kostičky.

3

Vše vařte na větším plameni 15 až 20 minut, poté plamen snižte a vařte do zhoustnutí.

4

Rozmixujte vše omocí ponorného mixéru do požadované konzistence.

5

Přisypte skořici, promíchejte a horkou marmeládu lijte do sterilovaných sklenic, uzavřete a nechte úplně vychladnout.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Jablkové řezy

Brambory zapečené se slaninou a vejci

Cuketové celozrnné muffiny s blumou

Domácí rakytníkový sirup

Horké jablko s kardamonem, skořicí a hřebíčkem

Jahodová galetka s rebarborou a mátovým cukrem

Celozrnné gnocchi dvou barev

Makovcová zmrzlina

Ořechová linecká kolečka lepená marmeládou

Cuketové nudličky se sýrovou omáčkou a bylinkami

Vláčné jablečné řezy se skořicovou drobenkou

Kuskusové rizoto hotové do 15 minut