Domácí marmeláda s jablky, muškátovou dýní a špetkou skořice
Tato marmeláda se skvěle hodí snad ke všemu. Jako náplň do palačinek, lívanců, do bílého jogurtu s müsli nebo klasicky namazat na čerstvý chléb :). Příprava není příliš složitá, vyžaduje pouze trochu trpělivosti, která se vám ovšem stonásobně vrátí v chuti.
- Doba přípravy: 2 h
- Porce: 12

Ingredience
- 1 kg muškátové dýně
- 1 kg jablek
- šťáva z jednoho citrónu
- 250 ml jablečný džusu nebo vody
- 250 g krupicového cukru
- 1 sáček vanilkového cukru
- 1 lžička skořice
Postup
Dýni vydlabejte od semínek, oloupejte a nakrájejte na malé kostičky. Vložte do velké mísy, posypejte cukrem (i vanilkovým), zakryjte a nechte přes noc v lednici.
Druhý den přendejte dýni i se šťávou do velkého hrnce, zalijte jablečnou šťávou, citrónovou a přidejte jablka nakrájená na kostičky.
Vše vařte na větším plameni 15 až 20 minut, poté plamen snižte a vařte do zhoustnutí.
Rozmixujte vše omocí ponorného mixéru do požadované konzistence.
Přisypte skořici, promíchejte a horkou marmeládu lijte do sterilovaných sklenic, uzavřete a nechte úplně vychladnout.
Mohlo by vás zajímat:
domácí recepty dýně džem jablka marmeláda skořice sladké recepty Dýně Snídaně a svačiny
Zdroj: www.coolinarika.com
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře