fbpx

Rukolové lívanečky

Rukolové lívanečky

Ingredience na 2 porce

  • 60 g ovesných vloček
  • 60 g rukoly
  • 30 g čedaru
  • 20 g lněných semínek
  • 3 stroužky česneku
  • 1 vejce
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • olej

Dip

  • 160 g čerstvého smetanového sýra typu žervé
  • 110 g tuňáka v konzervě (je na vás, jestli v oleji nebo ve vlastní šťávě)
  • 3 lžíce šlehačky
  • 1 vejče
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř

Postup

Celkový čas přípravy: 30 min

1

Vločky rozdrtíme v elektrickém sekáčku nebo mixéru na strukturu hrubé mouky. Přidáme najemno strouhaný sýr, prolisovaný česnek, len, sůl, pepř a natrhanou rukolu a ještě krátce protočíme, aby se nám všechny ingredience propojily v těstíčko.

2

Na palačinkovači, keramické nebo teflonové pánvi smažíme na trošce oleje z obou stran malé lívanečky.

3

V mezičase si připravíme dip. Vejce uvaříme natvrdo – od doby varu 10 minut. Z tuňáka vymačkáme tekutinu a smícháme v misce se šlehačkou, solí, pepřem a posekaným vejcem. Podáváme k lívanečkům.

Mohlo by vás zajímat:

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře