Pudinková buchta se zakysanou smetanou

Je to taková česká klasika. Neznám snad nikoho, kdo ji nezná! Na této buchtě se snad nedá nic zkazit. Můžeme zaměnit druh pudinku, přidat kakao do těsta, nebo ji posypat čímkoli, co nám chutná!

Marti

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Těsto

  • 4 vejce
  • 170 g cukru krystal
  • 200 g polohrubé mouky
  • 100 ml oleje
  • 1 kypřicí prášek do pečiva

Pudinková náplň

  • 1 l mléka
  • 2 balíčky pudinku
  • 2–4 lžíce cukru krystal

Krém

  • 2 ks zakysané smetany
  • 2 ks vanilkového cukru (nebo skořicového dle chuti)
  • kakao
  • skořice

Postup

1

Ušleháme celá vejce s cukrem. Postupně přidáváme olej a mouku s práškem. Vylijeme na předem vymazaný a vysypaný plech.

2

Uvaříme si pudink a horký ho cik cak nalijeme na (STÁLE NEUPEČENÉ) těsto v plechu a teprve teď ho vložíme do trouby na 180 °C.

3

Vždycky leju pudink skoro po celém těstě, jen si nechám menší okraj (kam ho neliju), abych viděla, jestli je buchta už hotová (tím, že se okraj začne odchlipovat a hnědnout).

4

Než na těsto navrstvíme náplň, musí být vychladlé. Zakysanou smetanu smícháme s cukry, rovnoměrně rozetřeme po buchtě, posypeme kakaem a skořicí a můžeme krájet!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Mrkvánky

Müsli tyčinky se švestkami a mákem

Zdravé mramorové nanuky z řeckého jogurtu a borůvek

Vepřová panenka s jarní náplní

Video: Nepečený duhový dort plný čerstvého ovoce a oříšků, za který vám tělo poděkuje

Krémová cibulačka

Video: Super rychlý flank steak na asijský způsob

Jogurtové lívanečky s jáhlovými vločkami a borůvkami

Cizrnovo-sýrové placičky

Smažené sladké kuličky z tvarohového těsta hotové za chvíli

Fitness koláč

Tapiokový puding s borůvkami