Pudinková buchta se zakysanou smetanou

Je to taková česká klasika. Neznám snad nikoho, kdo ji nezná! Na této buchtě se snad nedá nic zkazit. Můžeme zaměnit druh pudinku, přidat kakao do těsta, nebo ji posypat čímkoli, co nám chutná!

Pudinková buchta se zakysanou smetanou

Ingredience na 10 porcí

Těsto

  • 4 vejce
  • 170 g cukru krystal
  • 200 g polohrubé mouky
  • 100 ml oleje
  • 1 kypřicí prášek do pečiva

Pudinková náplň

  • 1 l mléka
  • 2 balíčky pudinku
  • 2–4 lžíce cukru krystal

Krém

  • 2 ks zakysané smetany
  • 2 ks vanilkového cukru (nebo skořicového dle chuti)
  • kakao
  • skořice

Postup

Celkový čas přípravy: 45 min

1

Ušleháme celá vejce s cukrem. Postupně přidáváme olej a mouku s práškem. Vylijeme na předem vymazaný a vysypaný plech.

2

Uvaříme si pudink a horký ho cik cak nalijeme na (STÁLE NEUPEČENÉ) těsto v plechu a teprve teď ho vložíme do trouby na 180 °C.

3

Vždycky leju pudink skoro po celém těstě, jen si nechám menší okraj (kam ho neliju), abych viděla, jestli je buchta už hotová (tím, že se okraj začne odchlipovat a hnědnout).

4

Než na těsto navrstvíme náplň, musí být vychladlé. Zakysanou smetanu smícháme s cukry, rovnoměrně rozetřeme po buchtě, posypeme kakaem a skořicí a můžeme krájet!

Mohlo by vás zajímat: Recept bez chodu, Vegetariánské

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře