Pudinková buchta se zakysanou smetanou

Je to taková česká klasika. Neznám snad nikoho, kdo ji nezná! Na této buchtě se snad nedá nic zkazit. Můžeme zaměnit druh pudinku, přidat kakao do těsta, nebo ji posypat čímkoli, co nám chutná!

Marti

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Těsto

  • 4 vejce
  • 170 g cukru krystal
  • 200 g polohrubé mouky
  • 100 ml oleje
  • 1 kypřicí prášek do pečiva

Pudinková náplň

  • 1 l mléka
  • 2 balíčky pudinku
  • 2–4 lžíce cukru krystal

Krém

  • 2 ks zakysané smetany
  • 2 ks vanilkového cukru (nebo skořicového dle chuti)
  • kakao
  • skořice

Postup

1

Ušleháme celá vejce s cukrem. Postupně přidáváme olej a mouku s práškem. Vylijeme na předem vymazaný a vysypaný plech.

2

Uvaříme si pudink a horký ho cik cak nalijeme na (STÁLE NEUPEČENÉ) těsto v plechu a teprve teď ho vložíme do trouby na 180 °C.

3

Vždycky leju pudink skoro po celém těstě, jen si nechám menší okraj (kam ho neliju), abych viděla, jestli je buchta už hotová (tím, že se okraj začne odchlipovat a hnědnout).

4

Než na těsto navrstvíme náplň, musí být vychladlé. Zakysanou smetanu smícháme s cukry, rovnoměrně rozetřeme po buchtě, posypeme kakaem a skořicí a můžeme krájet!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Video: Pečené brambory nadívané rozteklým sýrem a ozdobené vajíčkem

Pikantní cuketová směs na topinky

Filírované kachní prso s portským na podzimní zelenině

Slaný špaldový koláč s náplní z ricotty, brokolice a bylinek

Dýňové rizoto s kokosovým mlékem

Salát little gem s hovězím masem a glazovanými žampiony

Guacamole

Zeleninový vývar „ze zbytků“

Jablečný koláč s tvarohem

velikonoční tvoření s dětmi_čarujeme.cz1

Zdravé ovocné rolky pro děti, z ovoce a medu (video návod)

Bezlepkový čokoládový dortík

Čokoládový krém s ovocem