Ovesné tvarohové lívanečky

Je to výborná snídaně i pro děti :-) a zasytí na celé dopolene.

Petra S.

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Těsto:

  • 200 g ovesných vloček
  • 200 ml mléka
  • 250 g tvarohu
  • 100 ml vlažné vody
  • 150 g třtinového cukru (či 2 lžíce medu)
  • 100 g meruňkového šmakouna (či 1 nastrouhané jablko)
  • 1 ČL prášku do pečiva bez fosfátů

Postup

1

Všechny výše uvedené suroviny smícháme v misce, šmakouna nastrouháme na hrubém struhadle. Směs rozmixujeme ponorným mixerem.

2

Připravené těsto klademe na plech vyložený pečicím papírem, děláme placičky. Vložíme do vyhřáté trouby na 200 st. asi na 20 min.

Poznámka

Podáváme podle chuti s bílým jogurtem, čerstvým ovocem, medem či javorovým sirupem a ořechy či potřené marmeládou.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Rebarborový koláč s jemným krémem

Ovesné vafle

Jednoduchý vrstvený jablečný koláč se skořicí

Celozrnný hrnkový knedlík ze špaldové mouky

Na jazyku rozplývající se rychlé vanilkové cukroví s cukrovou polevou

Celozrnný chléb

Video: Domácí smetanová zmrzlina z avokáda a jahod

Slané jednohubky z listového těsta se sýrem Brie a brusinkovou marmeládou

Zdravý jarní salát s medvědím česnekem a okurkou

Pizza vegana

Ricciarelli – křehké mandlové cukroví bez lepku

Lahodné koláčky s tvarohem a ostružinami