Chana masala – indická cizrna

TheKacabi

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 400 g vařené cizrny
  • 1 lžíce slunečnicového oleje
  • 1 velká cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžíce nastrouhaného čerstvého zázvoru
  • 1 plechovka krájených rajčat
  • 1 chipotle chilli paprička – umletá (nebo lžička uzené mleté papriky)
  • půl lžičky kayenského pepře (nebo chilli)
  • půl lžičky kurkumy
  • špetka skořice
  • 1 lžíce koriandrových semínek
  • 1 lžička celého kmínu
  • 1 lžička celého černého pepře
  • 1 bobkový list
  • 2 hřebíčky
  • 2 tobolky kardamonu

K servírování

  • šťáva z citronu
  • čerstvý koriandr
  • vařená rýže

Postup

1

Nejprve si posledních 6 uvedených ingrediencí ve hmoždíři utlučte na prášek. Pokud nemáte hmoždíř, použijte starší hrnec a např. rukojeť paličky / válečku / vařečky.

2

Ve velké pánvi rozehřejte olej, přidejte na jemno nakrájenou cibuli a restujte, dokud lehce nezhnědne. Přidejte zázvor a prolisovaný česnek a restujte cca další minutku.

3

Přidejte všechno koření, restujte, dokud se koření krásně nerozvoní, ale pozor, abyste ho nespálili.

4

Přidejte rajčata, cizrnu a malé množství vody. Promíchejte, osolte. Přiveďte k varu, pak stáhněte plamen a nechte lehce probublávat cca 10 minut, aby se propojily chutě.

5

Při podávání posypte čerstvým nasekaným koriandrem, zakápněte troškou citronové šťávy. Podávejte s vařenou rýží nebo naan plackou.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Mrkvová polévka s feta sýrem

Grilovaná zelenina s hermelínem a tofu

Panenka zapečená v ochucené bramborové kaši

Okurkový salát s mangem a černým sezamem

Video: Švédské masové koule v krémové omáčce s těstovinami z jednoho hrnce

Křehký koláč s artyčoky, špenátem a sýrem

Krémová citronová roláda

Ozdravný džus pro správné zažívání

Domácí jahodový džem

Fazolový burger

Krkovice na medu a hořčici

Špagety s krevetami a špenátem