Cuketové koláčky s ajvarem z listového těsta

Receptů na cukety není nikdy dost

reBarbora's kitchen

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1 užší cuketu (bez velkých zrníček)
  • 1 plát listového těsta
  • pár lžic ajvaru
  • 5 plátků šunky (nemusí být)
  • 1 vajíčko na potření
  • čerstvě nastrouhaný parmazán cca 100 g

Postup

1

Listové těsto používám už koupené rozválené. Plát si rozřežte svisle a podélně, ať máte kostičky zhruba ve velikosti kolečka cukety, plus kousek okraje. Na střední cuketu mi to většinou vyhází 4 x 5 kostiček. Každou kostičku těsta propíchejte vprostřed vidličkou a nechte cca 1 cm okraj, okraj bude lískovat, zvedne se a uprostřed zůstane těsto tenké.

2

Propíchanou část těsta potřete ajvarem a poklaďte kolečky cukety, případně pod cuketu i kouskem šunky. Nepropíchnuté okraje potřete rozšlehaným vajíčkem. Celé to posypte nastrouhaným parmazánem a dejte péct na 200°C asi tak na 40 – 45 min, dokud okraje těsta nezezlátnou.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Šťavnatá kuřecí prsa pečená s cuketou, letní dýní a rajčaty

Brownies z černých fazolí, datlí a kávy + výživové hodnoty

Video: Raw cuketové špagety Alfredo z piniových oříšků

Křupavá dobrota – opékaná cizrna s pikantním kořením

Krevetové kari

Italské conchiglie plněné třemi druhy sýrů

Šmakounové chilli con carne

Pečená kuřecí stehna se zeleninou a slaninou z jednoho pekáče

Polévka z dýně hokaido

Masové kuličky s mozzarellou

Masoví ježci v rajčatové omáčce

Polévka z fazolí mungo