Noky s houbovým ragú

Tento recept je rychlý, snadný a nenáročný na suroviny. Skvělý, když Vás k večeru přepadne hlad. Hodí se k němu i sklenka červeného vína.

Noky s houbovým ragú

Ingredience na 4 porce

  • 450 g noků
  • 450 g nakrájených hub
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1/2 hrnku červeného vína
  • 12 hrnku smetany (nejlépe tučná)
  • 1 hrnek zeleninového vývaru
  • 1 lžička oregana
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
  • 1 lžíce petrželky na posypání
  • 1/2 hrnku nastrouhaného parmazán

Postup

Celkový čas přípravy: 15 min

1

Uvařte noky podle návodu na obalu.

2

V pánvi rozehřejte máslo spolu s olejem na mírném ohni. Přidejte houby a lehce opékejte asi 5 minut, až houby lehce zhnědnou.

Noky s houbovým ragú
3

Přidejte víno, smetanu a zeleninový vývar. Okořeňte oreganem, pepřem a solí. Vařte pár minut, omáčka rychle zhoustne.

4

Zalijte omáčkou noky a podávejte.

Mohlo by vás zajímat: Hlavní jídla, Hotové do 30 minut, Pro začátečníky, Vegetariánské

Zdroj: www.jocooks.com

Hodnocení a komentáře

Filip

Filip

Miluji to!

Odpovědět

pro přidání komentáře