Ořechové kuličky

Kuličky jsou krásně křehké, mají plnou chuť másla a ořechů a doslova se Vám rozplynou na jazyku. Mají jen jednu vadu, snědí se vždycky příliš rychle :)

Víkendové pečení

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Na cca 24 kuliček si připravte:

  • 113 g změklého másla
  • 33 g cukru krupice
  • 130 g polohrubé mouky
  • 100 g hrubě mletých vlašských (pekanových) ořechů
  • 1/2 lžičky soli
  • moučkový cukr na obalení

Postup

1

V míse smíchejte mouku, sůl a mleté ořechy. Ty by neměly být umleté úplně na jemno, lepší když zůstanou malé kousky ořechů.
Změklé máslo vyšlehejte s cukrem do pěny, pak přisypte mouku s ořechy a dobře promíchejte. Dejte asi na 30 minut ztuhnout do lednice.

2

Troubu předehřejte na 190 stupňů, dva plechy vyložte pečícím papírem.
Z těsta tvarujte malé kuličky a dejte na plech. Z jedné dávky je obvykle asi 24 kousků. Berte v úvahu, že při pečení trochu nabudou.

3

Dejte péct do vyhřáté trouby na 12 - 15 minut, až jsou lehce do zlatova. Nechte chvilku vychladnout na plechu, pak opatrně přendejte na chladicí mřížku. Ještě vlažné je obalte v moučkovém cukru. Pokud byste je obalovali horké, cukr se bude lepit a udělá žmolky.

4

Sušenky můžete jíst hned po upečení nebo v uzavřené krabici skladovat několik dnů, možná i týdnů. Pokud Vám tedy tak dlouho vydrží :))

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Krásný mramorový koláč

Plnené zapekané jablko

Cuketové bramboráky

Mandlové lívance

zeleny dip

Dip Zelená Bohyně – univerzální dip

Křehké broskvové řezy s borůvkami

Špenátové wafle s vejcem

Jahodovo-rebarborový crumble

Fitness brokolicový koláč bez mouky

Jehněčí kolínko na víně

Kávový koláč s pekanovými ořechy

Nepečený dort z piškotů, ovoce a zakysanky