Ořechové kuličky
Kuličky jsou krásně křehké, mají plnou chuť másla a ořechů a doslova se Vám rozplynou na jazyku. Mají jen jednu vadu, snědí se vždycky příliš rychle :)

Ingredience na 10 porcí
Na cca 24 kuliček si připravte:
- 113 g změklého másla
- 33 g cukru krupice
- 130 g polohrubé mouky
- 100 g hrubě mletých vlašských (pekanových) ořechů
- 1/2 lžičky soli
- moučkový cukr na obalení
Postup
Celkový čas přípravy: 30 min
V míse smíchejte mouku, sůl a mleté ořechy. Ty by neměly být umleté úplně na jemno, lepší když zůstanou malé kousky ořechů.
Změklé máslo vyšlehejte s cukrem do pěny, pak přisypte mouku s ořechy a dobře promíchejte. Dejte asi na 30 minut ztuhnout do lednice.

Troubu předehřejte na 190 stupňů, dva plechy vyložte pečícím papírem.
Z těsta tvarujte malé kuličky a dejte na plech. Z jedné dávky je obvykle asi 24 kousků. Berte v úvahu, že při pečení trochu nabudou.

Dejte péct do vyhřáté trouby na 12 - 15 minut, až jsou lehce do zlatova. Nechte chvilku vychladnout na plechu, pak opatrně přendejte na chladicí mřížku. Ještě vlažné je obalte v moučkovém cukru. Pokud byste je obalovali horké, cukr se bude lepit a udělá žmolky.

Sušenky můžete jíst hned po upečení nebo v uzavřené krabici skladovat několik dnů, možná i týdnů. Pokud Vám tedy tak dlouho vydrží :))

Mohlo by vás zajímat:
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře