Oloupejte cibuli a nakrájejte ji na kostičky. Do listů pórku důkladně zabalte koření a svažte provázkem (můžete celé ještě zabalit do plátýnka). Očistěte hlívu a nakrájejte ji na proužky asi cm široké a 5 cm dlouhé.
Maso nakrájejte na kostky. Nejlépe v litinovém hrnci na sádle zpěňte cibuli a přidejte maso, které rychle zatáhněte. Přidejte hlívu a tu taky ještě trochu osmahněte. Osolte a opepřete, přidejte lžičku koření 5 vůní a nechejte rozvonět.
Přidejte protlak, promíchejte a zalijte vínem. Všechno připečené důkladně rozmíchejte. Přilijte vývar, přidejte kořenící balíček, přiklopte a dejte do trouby rozpálené na 140°C pomalu dusit.
Duste maso dlouho (klidně i 4 a více hodin) ale po 2 hodinách pak co půl hodiny promíchejte a kontrolujte, zda se maso nepřipéká. Pokud nemáte moc času, pak pečte na větší teplotu (170°C cca 2 hodiny s častější kontrolou). Ale bude lepší si ten čas najít (vy vlastně neděláte nic, jen je třeba to občas zkontrolovat).
Na konci pečení vyndejte balíček s kořením, ochutnejte a dosolte, dopepřete, případně, jestli jste měli příliš kyselé víno, můžete i trochu dosladit (nejlépe javorovým sirupem).
Asi 1/2 hodiny před dokončením si dejte vařit brambory na kaši. Mezitím připravte kapustičky.
Kapustičky zbavte horních nevzhledných slupek (pokud je má) a omyje.
Do hrnce dejte vodu, uveďte ji k varu a osolte ji. Vložte kapustičky a vařte asi 2 minuty. Kapustičky vytáhněte a dejte do mísy s ledovou vodou. Nechte je vychladnout asi 3 minuty a pak zceďte.
Překrojte napůl. V pánvi rozpusťte máslo a kapustičky na něm dozlatova opečte. Přidejte malou lžičku balsamika a promíchejte. Osolte a trochu opepřete bílým pepřem
Dodělejte bramborovou kaši jak jste zvyklí a podávejte s masem a kapustičkami.