Špenátový koláč se slunečnicovými semínky

Verča

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Těsto:

  • 250 g špaldové mouky
  • 100 g másla
  • 100 ml vody
  • sůl

Náplň:

  • 2 balíčky špenátu
  • 1 cibule
  • 2 vejce
  • 2 hrsti slunečnicových semínek
  • česnek, sůl a pepř dle chuti

Na posypání:

  • sýr dle chuti

Postup

1

Nejprve si předehřejeme troubu na 180°C. Poté z mouky, másla, vody a soli vypracujeme tuhé těsto, které si vyválíme a vyložíme jím vysypanou a vymazanou koláčovou formu. Propícháme ho vidličkou (aby se v troubě nenafouklo) a dáme na chvíli péct (cca 10-15 minut).

2

Mezitím si nakrájíme a osmahneme v hrnci cibulku, pak přidáme špenát a podusíme. Poté přidáme slunečnicová semínka, prolisovaný česnek, pepř, sůl a zahustíme vajíčky.

3

Z trouby vyndáme předpečené těsto, naplníme formu špenátem a nakonec posypeme sýrem. Dáme znovu péct cca na 30-40 minut (dle typu trouby). Sýr by měl krásně zezlátnout.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Americké chocolate chip cookies

Brokolicovo-květákové pyré

Mrkvovo-petrželové pyré

Super energetické smoothie s melounem a borůvkami

Zdravé restované těstoviny s protlakem ala Mac and cheese

Fit třívrstvý koláč s jahodami, rebarborou a krémem

Kuře na citrónech a tymiánu

Vánoční mandlové koláčky s čokoládovým krémem

Video: Kuřecí roláda plněná smetanovým sýrem, sušenými rajčaty, mozzarellou a špenátem

Vláčný čokoládovo-cuketový chléb s řeckým jogurtem

Domácí dýňový koláč se skořicí a pomerančovou kůrou

Čokoládový raw dort