Krevety na másle se studeným dipem

Krevety jsou moje zamilované mořské potvůrky. Nejlepší jsou jednoduše upravené a jen tak přikusovat bagetku namáčenou ve vypečeném sosíku. Tentokrát jsem k nim připravila ještě majonézový dip.

V kuchyni vždy otevřeno

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 750g nepředvařených nevyloupaných krevet
  • kousek másla
  • 2-3 stroužky česneku
  • špetka drceného chilli nebo 1 malá feferonka
  • špetka soli
  • + můžete přidat ještě posekanou petrželku

Na dip:

  • 2PL majonézy
  • 1PL zakysané smetany
  • na dochucení pár kapek worcesteru, tabasca a citronové nebo limetkové šťávy
  • špetka chilli a pepře

Postup

1

Nejprve připravíme dip. Majonézu jednoduše smícháme se zakysanou smetanou a podle chuti přidáme pár kapek od všech tekutých ingrediencí. Ochutnáváme a dochucujeme :-)

2

Nakonec přidáme špetku chilli, pepře a osolíme. Zatím odložíme do lednice.

3

Krevety očistíme. To znamená, že jim nejprve odtrhneme hlavičku, jde to snadno jakoby vzhůru směrem ke hřbetu. Pak je vyloupneme z krunýřku a poslední článek s ocáskem můžeme nechat. Vypadá to lépe a můžeme ji za ocásek chytit a smočit v dipu. Uprostřed hřbetu krevety nařízneme a vytáhneme střívko. Někdy bývá prázdné bez nečistot, takže je takřka neviditelné. Pokud je prázdné, klidně ho tam nechte a nehledejte se s ním.

4

Když máme všechny krevety očištěné, opláchněte je a osušte papírovou utěrkou. V pánvi rozehřejte máslo, po chvilce vhoďte posekaný česnek a chilli a pak krevety a malinko osolte. Krevety jsou hotové za cca 3 - 4 minuty, nedělejte je určitě déle, byly by gumové.

5

Když jsou růžovo - oranžové ze všech stran, jsou hotové. Můžete přidat ještě trošku posekané petrželky, promíchat a je hotovo.

6

Naservírujte je do misky, k tomu dip a nakrájenou bagetku.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Nepečené cukroví – „sněhové koule“ s rumem a ořechy

Extrémně rychlý a snadný zmrzlinový dezert ze 3 ingrediencí

Raw humrová pomazánka

Jemné linecké vánoční cukroví

Pečené skořicové koblížky bez lepku

Nepečené karamelové kokosky s hořkou čokoládou do 30 minut

Jablkový koláč

Poctivá květáková polévka, která skutečně zasytí

Hlívový kuba – láska na první ochutnání

Palačinkový dort s physalis

Boeuf bourguignon – hovězí po burgundsku

Veganské cupcakes s čokoládovým krémem ze silken tofu