Krevety na másle se studeným dipem
Krevety jsou moje zamilované mořské potvůrky. Nejlepší jsou jednoduše upravené a jen tak přikusovat bagetku namáčenou ve vypečeném sosíku. Tentokrát jsem k nim připravila ještě majonézový dip.

Ingredience na 2 porce
- 750g nepředvařených nevyloupaných krevet
- kousek másla
- 2-3 stroužky česneku
- špetka drceného chilli nebo 1 malá feferonka
- špetka soli
- + můžete přidat ještě posekanou petrželku
Na dip:
- 2PL majonézy
- 1PL zakysané smetany
- na dochucení pár kapek worcesteru, tabasca a citronové nebo limetkové šťávy
- špetka chilli a pepře
Postup
Celkový čas přípravy: 15 min
Nejprve připravíme dip. Majonézu jednoduše smícháme se zakysanou smetanou a podle chuti přidáme pár kapek od všech tekutých ingrediencí. Ochutnáváme a dochucujeme :-)

Nakonec přidáme špetku chilli, pepře a osolíme. Zatím odložíme do lednice.
Krevety očistíme. To znamená, že jim nejprve odtrhneme hlavičku, jde to snadno jakoby vzhůru směrem ke hřbetu. Pak je vyloupneme z krunýřku a poslední článek s ocáskem můžeme nechat. Vypadá to lépe a můžeme ji za ocásek chytit a smočit v dipu. Uprostřed hřbetu krevety nařízneme a vytáhneme střívko. Někdy bývá prázdné bez nečistot, takže je takřka neviditelné. Pokud je prázdné, klidně ho tam nechte a nehledejte se s ním.
Když máme všechny krevety očištěné, opláchněte je a osušte papírovou utěrkou. V pánvi rozehřejte máslo, po chvilce vhoďte posekaný česnek a chilli a pak krevety a malinko osolte. Krevety jsou hotové za cca 3 - 4 minuty, nedělejte je určitě déle, byly by gumové.
Když jsou růžovo - oranžové ze všech stran, jsou hotové. Můžete přidat ještě trošku posekané petrželky, promíchat a je hotovo.
Naservírujte je do misky, k tomu dip a nakrájenou bagetku.
Mohlo by vás zajímat:
Bez laktózy Bezlepkové Fitness a zdravé Jaro Léto Podzim Předkrmy Pro diabetiky Ryby Zima