Okurková raita s mátou

Během horkých ledních dnů máme většinou chuť na chladivé a osvěžující pokrmy. Zdá se mi, že každá země má nějakou alternativu okurkového salátu. V Indii si ke kořeněným kari připravují pro nás mírně netradiční, avšak osvěžující okurkovou raitu. V podstatě jde o nastrouhané okurky, hostý (řecký) jogurt, špetku soli a řeckého kmínu, mátu a kapku citronové šťávy.

Koncept DoGa

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 3 salátové okurky
  • cca 400 g řeckého jogurtu (1 velký, nebo 2 malé kelímky)
  • 1 lžička soli,
  • 1/4 lžičky mletého římského kmínu,
  • šťáva z 1/4 citronu,
  • asi 30 lístků máty

Postup

1

Okurku volitelně oloupu (já většinou loupu jen část, a vznikne mi taková "zebra") a nastrouhám na hrubém struhadle (s velkými oky). Mátové lístky svinu jako doutník a pokrájím na tenké nudličky.

2

V misce smíchám nastrouhané okurky se všemi ostatními ingrediencemi.

3

Ochutnám, podle chuti přidám sůl/kmín/citron, dám do lednice vychladit a podávám.

4
5

P.S. Můžete si dát část salátu bez soli a kmínu stranou a použít jako masku :-)))

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Svatební dort – naked cake

Ricottový dezert s fíky

6 nejlepších velikonočních receptů

Cuketovo – dýňové jáhloto

Video: Pečené parmezánové baby brambory provoněné česnekem a bylinkami

La peperonata

Jemný koláč z listového těsta s karamelem a restovanými banány

Lahodné lískooříškové mléko

Video: Extra čokoládová roláda se šlehačkou

Jednoduchý zeleninový krém

Domácí ajvar

Video: Veganské lahodné burgery z fazolí a mrkve