Rychlý závin plněný čokoládou a vlašskými ořechy
- Doba přípravy: 1 h
- Porce: 12
Ingredience
Těsto
- 800 g hladké mouky
- 1/2 lžičky soli
- 150 g krupicového cukru
- 1 kostka čerstvého droždí
- 250 ml vlažného mléka
- 250 g margarínu nebo sádla
- 2 vejce
Náplň
- 700 ml mléka
- 2 balení čokoládového pudinku
- 7 lžic cukru
- 200 g čokolády
- 8 lžiček mletých vlašských ořechů
Postup
Droždí rozpusťte ve vlažném mléce. Do velké mísy nasypte cca 600 g mouky, sůl, cukr, vejce, rozpuštěné sádlo a mléko s kvasnicemi. Lehce hněťte a postupně zapracujte zbytek mouky. Hotové těsto zabalte do potravinové folie a uložte do lednice.
Připravte si náplň. Z mléka a pudinkového prášku uvařte hustý pudink a do ještě horkého přidejte nalámanou čokoládu. Dobře rozmíchejte a nechte vychladnout.
Předehřejte troubu na 200 °C. Těsto vyndejte z lednice a rozdělte na 4 části. Každý kus vyválejte na velikost přibližně 20×30 cm, potřete náplní a posypte dvěma lžícemi ořechů a trochou cukru. Každý kus zabalte do role a dejte na plech vyložený pečícím papírem.
Pečte přibližně 25 minut dozlatova. Poté záviny přikryjte čistou utěrkou a nechte pomalu vychladnout.