
Smíchejte v mixéru do hladkého řidšího těsta mandlovou mouku, vejce, 2 banány, kakao, vinný kámen a 2 vrchovaté lžíce tuhého kokosového oleje (popřípadě odpovídající množství tekutého).
Namočte si kus pečicího papíru, vymačkejte z něj přebytečnou vodu a vyložte jím vhodnou formu na dort (já použila formu o průměru 20 cm, proto je korpus poměrně vysoký). Do formy nalijte těsto a vložte ji do trouby vyhřáté na 180 °C. Pečte cca 25 minut (tato doba odpovídá dané velikosti formy, při větším průměru a tedy nižším těstě se doba zkrátí). Propečenost zkontrolujte pomocí špejle – zapíchněte ji do těsta a vytáhněte. Pokud je špejle po vytažení vlhká, s kousky těsta, pečte ještě dál.
V kokosovém mléku si rozpusťte čokoládu (část si nechte na závěrečné dozdobení). Použijte k tomu buď mikrovlnnou troubu, nebo mléko s nalámanou čokoládou opatrně a za stálého míchání prohřejte na plotně. Do rozpuštěné čokolády přidejte i 1 lžíci kokosového oleje a opravdu dobře promíchejte. Směs vložte v uzavíratelné nádobě (s větším objemem, než je množství výsledné směsi) do lednice a nechte dobře vychladit (ideálně přes noc).
Čokoládovou směs po vychlazení v nádobě cca 2 minuty protřepejte. Tím se vám vytvoří „pařížská šlehačka“. Tou potřete upečený a vychlazený dortový korpus. Navrch rozprostřete plátky z 1 banánu, vše posypte troškou nastrouhané čokolády. Podávejte vychlazené.