Čokoládový fondant

Čokoládový fondant je jedním z nejoblíbenějších dezertů podávaných v restauracích a vy si ho můžete upéct sami doma.

Na skok v kuchyni

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 125 g kvalitní hořké čokolády (min. 70 %)
  • 125 g másla
  • 100 g moučkového cukru
  • 2 vejce
  • 50 g hladké mouky

Postup

1

V robotu si ušlehejte vejce s cukrem.

2

Ve vodní lázni si rozpusťte čokoládu a máslo a nechte chvilku vychladnout.

3

Čokoládu pomalu přilijte do ušlehaných vajec. Nakonec přidejte prosátou hladkou mouku a opatrně promíchejte.

4

Připravenou směs naplňte do máslem vymazaných a hladkou moukou vysypaných formiček na fondant (zhruba 1 cm pod okraj formičky) a pečte 8-10 minut. Každá formička potřebuje trochu jiný čas.

5

Po vytažení z trouby nechte fondant 2 minutky vychladnout. Opatrně ho vyjměte z formiček a posypte moučkovým cukrem. Fondant by měl být po upečení uprostřed stále mírně tekutý.

6

Podávejte s kopečkem zmrzliny nebo sorbetu.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Paštika z krůtích jater

Jednoduché mandlové koláčky s marmeládou

Podzimní dýňové muffiny s krémovým sýrem a skořicovou drobenkou

Domácí pečené pikantní kešu oříšky s medem

Fenyklový krém s tortilla chipsy

Kuřecí křidélka v medové marinádě

Panenka plněná mozzarellou, sušenými rajčaty a šunkou

Ochucená oříšková mléka za pár vteřin

Originální upíří koktejl s malinovou krví

Staročeské koláče

Balzamikové kuřecí se zeleninou

Rybí závitky s bylinkami a hrubozrnnou hořčicí