Čokoládový fondant

Čokoládový fondant je jedním z nejoblíbenějších dezertů podávaných v restauracích a vy si ho můžete upéct sami doma.

Na skok v kuchyni

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 125 g kvalitní hořké čokolády (min. 70 %)
  • 125 g másla
  • 100 g moučkového cukru
  • 2 vejce
  • 50 g hladké mouky

Postup

1

V robotu si ušlehejte vejce s cukrem.

2

Ve vodní lázni si rozpusťte čokoládu a máslo a nechte chvilku vychladnout.

3

Čokoládu pomalu přilijte do ušlehaných vajec. Nakonec přidejte prosátou hladkou mouku a opatrně promíchejte.

4

Připravenou směs naplňte do máslem vymazaných a hladkou moukou vysypaných formiček na fondant (zhruba 1 cm pod okraj formičky) a pečte 8-10 minut. Každá formička potřebuje trochu jiný čas.

5

Po vytažení z trouby nechte fondant 2 minutky vychladnout. Opatrně ho vyjměte z formiček a posypte moučkovým cukrem. Fondant by měl být po upečení uprostřed stále mírně tekutý.

6

Podávejte s kopečkem zmrzliny nebo sorbetu.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Maková roláda s citronovým krémem

Špagety alla matriciana s rajčaty a vepřovou šunkou

Vláčný banánovo čokoládový dort + Video návod

Kakaový cuketový chlebíček

Nadýchané sýrové koláčky s jogurtem do 20 minut

Domácí dýňový sirup do latté

Rychlá snídaňová kapsa z tortilly plněná rozteklým krémem, šunkou a vajíčkem

Cuketové tacos

Horký grog mango { božkov }

Asijský salát z chřestu, řasou nori, sezamem a chili

Domácí třešňový džem se skořicí a muškátovým oříškem

Fit květákové jednohubky s bylinkami, česnekem a mozzarellou