Květákové krokety se sýrem

Vynikající zobání nebo hlavní jídlo.

Modemalist

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 400 g květáku
  • 1 čajová lžička soli
  • 1 vejce
  • 60 g strouhaného sýru (35 g eidamu a 25 g parmazánu)
  • bylinky – majoránka, bazalka, tymián, česnek
  • špetka pepře
  • 40 g kukuřičné mouky
  • 1 cibule

Postup

1

Syrový květák rozkrájený na růžičky rozmixujte na drobné kousky a osolte. Poté zkuste vymačkat co nejvíce přebytečné vody.

2

Přidejte vejce a strouhaný sýr. Okořeňte bylinkami dle chuti a opepřete.

3

Nakonec vmíchejte kukuřičnou mouku a cibuli nakrájenou na malé kousky. Vše důkladně promíchejte.

4

Dle potřeby pro lepší tvarování můžete přidat trochu strouhanky nebo mouky. Pozor, tyto suroviny ale docela zásadně mění původní chuť, takže je lepší květák na začátku vaření důkladně vymačkat.

5

Ze směsi tvarujte mini placičky o průměru cca 2 cm a smažte na oleji, z obou strany dozlatova.

6

Podávejte například s domácí tatarkou a bramborami.

Poznámka

Recept stačí na cca 50 kusů.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Zelenina s červenou čočkou a jáhly

Jemné pudinkové řezy s piškoty a zakysanou smetanou

Pečené cuketové kuličky s česnekem a rajčatovou omáčkou

Slaný bezlepkový cuketový koláč

Video: Hovězí stroganov s těstovinami z jedné pánve

Cuketové bramboráky

Pečené kuře s mrkví a brambory

Pomerančové muffiny

Fitness květákové rizoto – žádná rýže, minimum sacharidů

Nasi goreng

Lahodné lískooříškové mléko

Hurmašice – sladké bochánky plněné mletými ořechy s citrónovou polevou