Polenta s máslem a parmezánem

Polentu zná určitě většina z vás. Tento pokrm se si oblíbili hlavně Italové ze severu (především v regionu Lombardia a v horských oblastech), na jihu se s ní tolik nesetkáme. Polenta je sice považována za jídlo chudých, ale i přes to vás opravdu zasytí a jedná se o plnohodnotný chod

Ilove Italy

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 250 g polenty (já použila instantní)
  • asi 1 litr vody
  • sůl
  • máslo (množství dle chuti)
  • parmezán (např. Grana Padano)
  • 1 lžíce olivového oleje

Postup

1

Vroucí vodu osolíme, oheň ztlumíme na minimum a při neustálém míchání postupně přisypáváme polentu. Do hrnce přidáme olivový olej. Stále mícháme dokud nám polenta nezhoustne na kaši.

2

Vypneme oheň a přidáme menší kostku másla. Promícháme. Podáváme posypané parmezánem nebo s plátky sýra.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Sicilské cannolli

Krůtí asijská směs se šafránovou rýží

Video: 4 recepty na osvěžující ovocné sorbety 2 ingrediencí

Švédský sypaný tvarohový koláč

Mrkvové cupcakes s pomarančovým cream cheese krémom

Dýňové risotto

Medový chlebíček s vlašskými ořechy

Tomatová polévka

Rychlá a hodně dobrá plněná kapsa

Agarové bonbóny – veganské

Soba nudle s asijskou omáčkou a kešu ořechy

Antioxidační smoothie se spirulinou