fbpx

Polenta s máslem a parmezánem

Polentu zná určitě většina z vás. Tento pokrm se si oblíbili hlavně Italové ze severu (především v regionu Lombardia a v horských oblastech), na jihu se s ní tolik nesetkáme. Polenta je sice považována za jídlo chudých, ale i přes to vás opravdu zasytí a jedná se o plnohodnotný chod

Polenta s máslem a parmezánem

Ingredience na 2 porce

  • 250 g polenty (já použila instantní)
  • asi 1 litr vody
  • sůl
  • máslo (množství dle chuti)
  • parmezán (např. Grana Padano)
  • 1 lžíce olivového oleje

Postup

Celkový čas přípravy: 30 min

1

Vroucí vodu osolíme, oheň ztlumíme na minimum a při neustálém míchání postupně přisypáváme polentu. Do hrnce přidáme olivový olej. Stále mícháme dokud nám polenta nezhoustne na kaši.

Polenta s máslem a parmezánem
2

Vypneme oheň a přidáme menší kostku másla. Promícháme. Podáváme posypané parmezánem nebo s plátky sýra.

Mohlo by vás zajímat:
Fitness a zdravé Hlavní jídla

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře