Polenta s máslem a parmezánem

Polentu zná určitě většina z vás. Tento pokrm se si oblíbili hlavně Italové ze severu (především v regionu Lombardia a v horských oblastech), na jihu se s ní tolik nesetkáme. Polenta je sice považována za jídlo chudých, ale i přes to vás opravdu zasytí a jedná se o plnohodnotný chod

Ilove Italy

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 250 g polenty (já použila instantní)
  • asi 1 litr vody
  • sůl
  • máslo (množství dle chuti)
  • parmezán (např. Grana Padano)
  • 1 lžíce olivového oleje

Postup

1

Vroucí vodu osolíme, oheň ztlumíme na minimum a při neustálém míchání postupně přisypáváme polentu. Do hrnce přidáme olivový olej. Stále mícháme dokud nám polenta nezhoustne na kaši.

2

Vypneme oheň a přidáme menší kostku másla. Promícháme. Podáváme posypané parmezánem nebo s plátky sýra.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Toskánský piniový koláč

Sladké trojúhelníčky z tvarohového těsta se skořicovým cukrem

Slaný dort s lososem a batáty

Kokosové Bounty kuličky jen ze 3 ingrediencí

Celozrnné gnocchi dvou barev

Octové brambůrky bez fritování

Salát z cantalupe, avokáda a koriandru

Žemlovka

Losos v papilotu s tymiánovým kuskusem a rajčátky

Dietní tiramisu za 10 minut pro fitness nadšence

Krémová špenátová polévka se slaninou

Domácí pomerančová marmeláda ze 3 surovin