fbpx

Lehký citrónový krém hotový za pár minut

Recept na citronový krém

Ingredience

  • 1+ lžíce citronové kůry
  • 3/4 hrnku čerstvé citronové šťávy
  • 3/4 hrnku cukru
  • 1/4 lžičky soli
  • 3 velká vejce + 4 velké žloutky
  • 4 lžíce másla

Postup

1

V malém rendlíku smíchejte kůru z citrónu, citronovou šťávu, cukr a sůl. Vařte 5 minut, nebo dokud se cukr zcela nerozpustí.

2

Mezitím v míse rozšlehejte vajíčka a žloutky.

3

Jakmile bude cukr rozpuštěný, pomalu a za stálého míchání vlijte směs do misky s vejci.

4

Vraťte rendlík na plotnu a vlijte vzniklou směs z mísy. Stále míchejte.

5

Míchejte dalších 5 minut, nebo do té doby, dokud směs nezhoustne.

6

Nalijte směs přes cedník do čisté mísy.

7

Vložte do horkého krému máslo a promíchejte, dokud se nerozpustí. Poté na povrch krému dejte potravinovou folii a dejte do lednice na aspoň 2 hodiny. Tady krém vydrží až dva týdny.

Pro milovníky citrusů zde máme opravdový luxus. Snad nejjednodušší recept na citrónový krém (angl. lemon curd), který jsme viděli. Jeho příprava vám zabere pár minut a využití je opravdu všestranné. Namažte jím palačinky, naplňte dort či pokryjte sušenky. Úspěch vždy zaručen. 🙂

IMG_8689

Mohlo by vás zajímat:
Citrón originální recepty rychlé recepty sladké recepty snadné recepty

Zdroj: thefoodcharlatan.com

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře