Dekadentní a nepečené čokoládové lasagne

Neuvěřitelně plná chuť čokolády a spousta krému! Vyzkoušejte tento velmi originální recept na sladké čokoládové lasagne. Jsou bez pečení a zvládne je i začátečník.

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 36 čokoládových sušenek
  • 6 lžic rozpuštěného másla
  • 225 g změklého smetanového sýra (např. žervé)
  • 1/4 hrnku cukru
  • 2 lžíce mléka
  • 340 g ušlehané šlehačky
  • 50 – 100 g uvařeného čokoládového pudinku
  • 3 a 1/4 hrnku studeného mléka
  • 1 a 1/2 hrnku nastrouhané čokolády

Postup

1

Rozmixujte sušenky na drobky. Nachystejte si zapékací mísu nebo plech o rozměrech asi 23 x 33 cm a vymažte ji máslem. Na dno stlačte sušenkovou drť.

2

Mísu dejte na chvíli do lednice.

3

Mezitím v mixeru promíchejte smetanový sýr, aby byl nadýchaný. Přidejte 2 lžíce mléka a cukr.

4

Vmíchejte 1 a 1/4 hrnku ušlehané šlehačky. Směs dozetřete na sušenkový korpus.

5

Podle návodu uvařte pudink. Nechte vychladnout a rozetřete ho na smetanovou směs.

6

Dejte zchladit do lednice na 5 minut.

7

Jako poslední vrstvu rozetřete zbytek šlehačky a posypejte ji strouhanou čokoládou nebo čokoládovou čočkou.

8

Dejte na několik hodin nebo přes noc ztuhnout do ledničky.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Restovaná kuřecí prsa s limetkou a česnekem

Robi burgery v žitné bulce

Sladké Baileys kostky s bílou čokoládou

Rukolový krém

Video: Pečené brambory nadívané rozteklým sýrem a ozdobené vajíčkem

Duhový dort s překvapením uvnitř

Shakshuka – pánev plná rajčat, paprik a vajíček

Rýchla polievka zo strúhanej zeleniny

Pohánkové placky

Kuskusové rizoto hotové do 15 minut

Rychlé fazolové lusky na zázvoru

Bezlepková pizza margherita