Domácí pirožky se sýrem

Pirožky můžete podávat jako předkrm nebo hlavní chod. Chutnají skvěle teplé i studené.

Domácí pirožky se sýrem

Ingredience na 6 porcí

na 6 pirožků

  • 1 vejce
  • 100 ml mléka
  • 100 ml vody
  • sůl
  • 50 ml oleje
  • 200 g polohrubé mouky

 
Náplň

  • 400 g tvarohu
  • 200 g tvrdého sýra
  • 1 vejce
  • sůl

 
Navíc

  • 100 g rozpuštěného másla na pomazání
  • dýňová semínka na posypání

Postup

Celkový čas přípravy: 60 min

1

V míse rozkvedlejte vajíčko, přidejte mléko, vodu, sůl a olej. Postupně přisypávejte mouku, dokud nevypracujete tuhé těsto. Hotové těsto nechte hodinu odležet v lednici.

2

Připravte si náplň. Smíchejte tvaroh, nastrouhaný sýr a vejce.

3

Těsto rozdělte na šest kousků. Z každého vyválejte placku a naneste na ni náplň.

Domácí pirožky se sýrem
4

Každý pirožek pečlivě uzavřete, aby při pečení náplň nevytekla. Rozehřejte troubu na 190 stupňů. Pirožky pokládejte na plech vyložený pečicím papírem. Pomažte je máslem a posypte dýňovými semínky. Pečte dozlatova.

Domácí pirožky se sýrem

Mohlo by vás zajímat: Recept bez chodu, Recept bez kategorie

Hodnocení a komentáře

Dana Stančeková

Dana Stančeková

Miluji to!

Odpovědět

pro přidání komentáře