Domácí pirožky se sýrem

Pirožky můžete podávat jako předkrm nebo hlavní chod. Chutnají skvěle teplé i studené.

Snadné a rychlé

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

na 6 pirožků

  • 1 vejce
  • 100 ml mléka
  • 100 ml vody
  • sůl
  • 50 ml oleje
  • 200 g polohrubé mouky

Náplň

  • 400 g tvarohu
  • 200 g tvrdého sýra
  • 1 vejce
  • sůl

Navíc

  • 100 g rozpuštěného másla na pomazání
  • dýňová semínka na posypání

Postup

1

V míse rozkvedlejte vajíčko, přidejte mléko, vodu, sůl a olej. Postupně přisypávejte mouku, dokud nevypracujete tuhé těsto. Hotové těsto nechte hodinu odležet v lednici.

2

Připravte si náplň. Smíchejte tvaroh, nastrouhaný sýr a vejce.

3

Těsto rozdělte na šest kousků. Z každého vyválejte placku a naneste na ni náplň.

4

Každý pirožek pečlivě uzavřete, aby při pečení náplň nevytekla. Rozehřejte troubu na 190 stupňů. Pirožky pokládejte na plech vyložený pečicím papírem. Pomažte je máslem a posypte dýňovými semínky. Pečte dozlatova.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Zázvorky s polevou z bílé čokolády

detska snidane vesele toasty

Veselé dětské toasty

Lahodné řezy ve stylu tyčinek Snickers

Kozí sýr s brusinkami a ořechy

Bábovka se zakysanou smetanou

Ricottové lívance

Sirup do kávy – karamelový, vanilkový a čokoládový

Trhanec se sušenými švestkami a mákem

Levandulové sušenky s kardamomem

Nejrychlejší a nejlahodnější karamelový krém

Černé rýžové nudle s kuřecím masem a kari

Rostlinná pomazánka z uzeného tofu