Bezlepková banánová bábovka se zázvorem
Když jsem tuhle bábovku pekla poprvé, připadala mi, ač úplně bez cukru, moc sladká. Tak jsem jí podruhé zkusila trošku "osvěžit" citronovou šťávou a zázvorem.

Ingredience na 6 porcí
- 4 banány
- 4 vejce
- 300 g jáhlové mouky (dělám si domácí, ale lze použít i kupovanou)
- 200 g rozinek
- 2 lžíce citronové šťávy
- čerstvý zázvor – kus velký asi jako vlašský ořech
- 1 škrobový prášek do pečiva
Postup
Celkový čas přípravy: 120 min
Banány, vejce, rozinky, citronovou šťávu a zázvor dáme do mixéru a rozmixujeme do hladka.
Nakonec přimícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a ihned nalijeme do vymazané bábovkové formy.
Pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů 45 - 60 minut (zkoušíme špejlí, jestli se už nelepí)
Po upečení necháme chvilku vychladnout a teprve potom vyklopíme, aby se bábovka netrhala.
Mohlo by vás zajímat:
Bezlepkové Fitness a zdravé Vegetariánské