fbpx

Bezlepková banánová bábovka se zázvorem

Když jsem tuhle bábovku pekla poprvé, připadala mi, ač úplně bez cukru, moc sladká. Tak jsem jí podruhé zkusila trošku "osvěžit" citronovou šťávou a zázvorem.

Bezlepková banánová bábovka se zázvorem

Ingredience na 6 porcí

  • 4 banány
  • 4 vejce
  • 300 g jáhlové mouky (dělám si domácí, ale lze použít i kupovanou)
  • 200 g rozinek
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • čerstvý zázvor – kus velký asi jako vlašský ořech
  • 1 škrobový prášek do pečiva

 
 



Postup

Celkový čas přípravy: 120 min

1

Banány, vejce, rozinky, citronovou šťávu a zázvor dáme do mixéru a rozmixujeme do hladka.
Nakonec přimícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a ihned nalijeme do vymazané bábovkové formy.

2

Pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů 45 - 60 minut (zkoušíme špejlí, jestli se už nelepí)

3

Po upečení necháme chvilku vychladnout a teprve potom vyklopíme, aby se bábovka netrhala.

Mohlo by vás zajímat:
Bezlepkové Fitness a zdravé Vegetariánské

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře