Celozrnné gnocchi dvou barev

Gnocchi prostě miluji a konečně jsem se rozhoupala a zkusila vytvořit domácí. Aby nebyly nudné, půlku jsem rozzářila práškem z červené řepy a půlku práškem ze špenátu. Sice nevypadají jako ty kupované, ale chuťově rozhodně neztrácejí.

Eva Hemmerová

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1 kg brambor
  • 1–2 hrnky celozrnné špaldové mouky
  • 2 lžičky soli
  • 2 + 2 lžíce zeleninového koření: řepa a špenát
  • trocha oleje

Postup

1

Brambory uvaříme ve slupce, ještě teplé oloupeme a protlačíme přes sítko (můžete je i umlít). Po vychladnutí je ještě rukou rozmačkáme. Přidáme 1,5 hrnku špaldové mouky, sůl a vypracujeme těsto. V případě potřeby mouku přidáme.

2

Těsto si rozdělíme na dvě poloviny a každou polovinu obarvíme zeleninovým kořením – půlku řepou, půlku špenátem.

3

Každou polovinu rozdělíme na tři části a vyválíme válečky. Ty pak krájíme nožem na menší čtverečky.

4

Vaříme ve vroucí osolené vodě s kapkou oleje pouze pár minut – když gnocchi vyplavou, minutku počkáme a potom cedíme. Já vařila každou barvu zvlášť, ale to hlavně kvůli tomu, že jich bylo velké množství a nemám dostatečně velký hrnec. Dobré je uvařené gnocchi rozprostřít na nějaký tác nebo větší talíř a nechat trochu oschnout, aby se neslepily.

5

Podáváme např. se špenátem.

Poznámka

Zeleninové koření značky Damodara seženete ve zdravé výživě – jedná se o 100% prášek ze špenátu nebo červené řepy nebo petržele.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Kokosové muffiny

Focaccia s olivami a tymiánem

velikonoční tvoření s dětmi_čarujeme.cz1

7 nejoblíbenějších smoothies na podporu hubnutí i dobrou náladu

Zdravá slaná čokoláda bez cukru s mandlemi smíchaná do 5 minut

Estonský kringel

Ořechový kreméš s vanilkovým žloutkovým krémem

Makové palačinky s papayou, mangem a banánem

Kuřecí prsa s houbami shiitake

Špagety se špenátovou omáčkou

domaci burcak

Domácí burčák

Křehká kořeněná růžičková kapusta pečená v troubě

Domácí bounty tyčinky