Brambory uvaříme ve slupce, ještě teplé oloupeme a protlačíme přes sítko (můžete je i umlít). Po vychladnutí je ještě rukou rozmačkáme. Přidáme 1,5 hrnku špaldové mouky, sůl a vypracujeme těsto. V případě potřeby mouku přidáme.
Těsto si rozdělíme na dvě poloviny a každou polovinu obarvíme zeleninovým kořením – půlku řepou, půlku špenátem.
Každou polovinu rozdělíme na tři části a vyválíme válečky. Ty pak krájíme nožem na menší čtverečky.
Vaříme ve vroucí osolené vodě s kapkou oleje pouze pár minut – když gnocchi vyplavou, minutku počkáme a potom cedíme. Já vařila každou barvu zvlášť, ale to hlavně kvůli tomu, že jich bylo velké množství a nemám dostatečně velký hrnec. Dobré je uvařené gnocchi rozprostřít na nějaký tác nebo větší talíř a nechat trochu oschnout, aby se neslepily.
Podáváme např. se špenátem.
Zeleninové koření značky Damodara seženete ve zdravé výživě – jedná se o 100% prášek ze špenátu nebo červené řepy nebo petržele.