Celozrnné gnocchi dvou barev

Gnocchi prostě miluji a konečně jsem se rozhoupala a zkusila vytvořit domácí. Aby nebyly nudné, půlku jsem rozzářila práškem z červené řepy a půlku práškem ze špenátu. Sice nevypadají jako ty kupované, ale chuťově rozhodně neztrácejí.

Eva Hemmerová

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1 kg brambor
  • 1–2 hrnky celozrnné špaldové mouky
  • 2 lžičky soli
  • 2 + 2 lžíce zeleninového koření: řepa a špenát
  • trocha oleje

Postup

1

Brambory uvaříme ve slupce, ještě teplé oloupeme a protlačíme přes sítko (můžete je i umlít). Po vychladnutí je ještě rukou rozmačkáme. Přidáme 1,5 hrnku špaldové mouky, sůl a vypracujeme těsto. V případě potřeby mouku přidáme.

2

Těsto si rozdělíme na dvě poloviny a každou polovinu obarvíme zeleninovým kořením – půlku řepou, půlku špenátem.

3

Každou polovinu rozdělíme na tři části a vyválíme válečky. Ty pak krájíme nožem na menší čtverečky.

4

Vaříme ve vroucí osolené vodě s kapkou oleje pouze pár minut – když gnocchi vyplavou, minutku počkáme a potom cedíme. Já vařila každou barvu zvlášť, ale to hlavně kvůli tomu, že jich bylo velké množství a nemám dostatečně velký hrnec. Dobré je uvařené gnocchi rozprostřít na nějaký tác nebo větší talíř a nechat trochu oschnout, aby se neslepily.

5

Podáváme např. se špenátem.

Poznámka

Zeleninové koření značky Damodara seženete ve zdravé výživě – jedná se o 100% prášek ze špenátu nebo červené řepy nebo petržele.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Video: Lahodné čokoládové košíčky plněné smetanovým krémem s arašídovým máslem

Mrkvový dort s tříbarevným krémem a medvídky Pedro Tutti Frutti

Krémová polévka z topinambur a žampionů

Vegetariánské trojúhelníčky samosa

Želatinové bonbónky

Mrkvovo-jablkové muffiny (bez mouky)

Vláčná banánová bábovka s jablečnou šťávou a kousky čokolády

Mexická quinoa z jedné pánve

Expresní večeře: Těstoviny s avokádovou omáčkou

Svatomartinská husa

Nepečený koláč s kokosovou náplní a čokoládovou polevou

Rychlé těstoviny s chřestem