Arašídové řezy s karamelem a kousky čokolády
Čokoláda, karamel a arašídová chuť všude, kam se podíváte. Tento dezert obsahuje hned několik sladkých hříchů, které ovšem dohromady chutnají naprosto famózně. Dávkujte v malých kousích, je to opravdu kalorická bomba 🙂
- Čas přípravy: 1 h
- Porce: pro 8
★★★★★ 0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0
Ingredience
- 180 g změklého másla
- 2 hrnky třtinového cukru
- 110 g arašídového másla
- 2 vejce
- 1 lžíce vanilky (můžete nahradit vanilkovým cukrem nebo vanilkovým extraktem – zkuste domácí)
- 2 hrnky hladké mouky
- 1 hrnek ovesných vloček
- 2 a 1/2 lžičky kypřícího prášku
- 1 lžička soli
- 2 hrnky nastrouhané čokolády
- kousky karamelu (např. nasekané karamelky)
Karamelová náplň
- 300 g karamelek (zkuste si vyrobit domácí)
- 400 g slazeného kondenzovaného mléka (např. Salko)
- 4 lžíce másla
Postup
1
Předehřejte troubu na 180 °C. Pečicí plech (přibližně 23 x 30 cm) vyložte pečicím papírem.
2
V mixéru smíchejte máslo a cukr. Přidejte arašídové máslo, vejce, vanilku a promíchejte.
3
Vmíchejte mouku, ovesné vločky, kypřící prášek a sůl. Přidejte čokoládu a kousky karamelu.
4
2/3 těsta nalijte na plech a stlačte ke dnu.
5
Všechny ingredience na karamelovou náplň dejte do mísy a na 30 sekund do mikrovlnky, nebo vše rozpusťte ve vodní lázni.
6
Nalijte karamelovou směs na těsto a rovnoměrně ji rozetřete. Nalijte zbývající těsto na karamel, nemusí být po celém povrchu, ale sem tam někde.
7
Dejte do předehřáté trouby péct na 30 minut. Poté vyndejte z trouby, nechte zcela vychladnout a nakrájejte na čtverečky.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}