Arašídové řezy s karamelem a kousky čokolády

Čokoláda, karamel a arašídová chuť všude, kam se podíváte. Tento dezert obsahuje hned několik sladkých hříchů, které ovšem dohromady chutnají naprosto famózně. Dávkujte v malých kousích, je to opravdu kalorická bomba 🙂
  • Čas přípravy: 1 h
  • Porce: pro 8

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 180 g změklého másla
  • 2 hrnky třtinového cukru
  • 110 g arašídového másla
  • 2 vejce
  • 1 lžíce vanilky (můžete nahradit vanilkovým cukrem nebo vanilkovým extraktem – zkuste domácí)
  • 2 hrnky hladké mouky
  • 1 hrnek ovesných vloček
  • 2 a 1/2 lžičky kypřícího prášku
  • 1 lžička soli
  • 2 hrnky nastrouhané čokolády
  • kousky karamelu (např. nasekané karamelky)

Karamelová náplň

  • 300 g karamelek (zkuste si vyrobit domácí)
  • 400 g slazeného kondenzovaného mléka (např. Salko)
  • 4 lžíce másla

Postup

1

Předehřejte troubu na 180 °C. Pečicí plech (přibližně 23 x 30 cm) vyložte pečicím papírem.

2

V mixéru smíchejte máslo a cukr. Přidejte arašídové máslo, vejce, vanilku a promíchejte.

3

Vmíchejte mouku, ovesné vločky, kypřící prášek a sůl. Přidejte čokoládu a kousky karamelu.

4

2/3 těsta nalijte na plech a stlačte ke dnu.

5

Všechny ingredience na karamelovou náplň dejte do mísy a na 30 sekund do mikrovlnky, nebo vše rozpusťte ve vodní lázni.

6

Nalijte karamelovou směs na těsto a rovnoměrně ji rozetřete. Nalijte zbývající těsto na karamel, nemusí být po celém povrchu, ale sem tam někde.

7

Dejte do předehřáté trouby péct na 30 minut. Poté vyndejte z trouby, nechte zcela vychladnout a nakrájejte na čtverečky.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
jahodovy kolac s cerstvymi jahodami a zelatinou

Jahodový klasický koláč s čerstvými jahodami a želatinou

Palačinkový red velvet dort s kokosovým krémem

Cottage pomazánka s medovou hořčicí

Rychlý salát – červené zelí, čínské zelí a jablko

Pikantní salsa z čerstvých rajčat

8 svěžích limonád do parných dní

Bulgur se špenátem

Video: Crème Brûlée sušenky – se žloutkovým krémem a karamelem

Žitný perník s vlašskými ořechy, brusinkami a mrkví

Nadýchaný smetanový krém k Tiramisu

Francouzský citrónový koláč s rozmarýnem

Snadné nepečené banánovo-kokosové kuličky bez přidaného cukru