Rychlá cuketa na kari

Rychlé, zdravé a syté letní jídlo.

Lenka Baxová

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1 střední nebo půlka větší cukety
  • 1 kelímek kysané smetany
  • 1 cibule
  • 1 lžíce přepuštěného másla
  • 1 vrchovatá lžička kari koření
  • 2 vejce
  • sůl

Postup

1

Nejdříve si dáme do vody vařit vejce natvrdo. Než se uvaří, připravíme si cuketové kari.

2

Cibuli nakrájíme na kostičky a dáme ji zpěnit na přepuštěné máslo. Použijeme hodně velkou pánev. Mezitím si cuketu nakrájíme na zhruba centimetrové plátky a následně na trojúhelníčky.

3

Cuketu přidáme na pánev k cibuli a necháme ji chvilku pražit. Občas zamícháme. Po 5 minutách zasypeme kari kořením, necháme ho rozpustit a nakonec vmícháme kysanou smetanu a sůl. Už jen prohřejeme a podáváme s vejcem vařeným natvrdo.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Cuketovo-sýrové tyčinky pečené v troubě hotové do 20 minut

Jednoduchý osvěžující pomerančový dortík ze 4 ingrediencí

Video: Domácí smetanová zmrzlina z avokáda a jahod

Falafelky

Batátové placičky s žampionovým tofu dipem

Vláčný jablečný koláč s jogurtem

Video: Párty lasagnový dort, bez bešamelu ale se 3 druhy sýra

Originální pohoštění – italský prstenec se šunkou a sýrem

Sýr haloumi s ořechovým pestem a dýňovo-čočkovým pyré

Sicilské cannolli

Tradiční buřtguláš

Bůček po asijsku