Recept na domácí rajský protlak

Rajský protlak bez nezdravých náhražek a konzervantů. Vychutnejte si skutečnou chuť rajčat a povyšte i obyčejná jídla na mistrovské dílo. :) Netřeba zmiňovat, že domácí kečup chutná úplně jinak, než ten kupovaný.

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  •  2 kg zralých rajčat
  • 1 lžička soli
  • 1/2 až 1 hrnek olivového oleje

Postup

1

Rajčata nakrájejte na kousky a dejte je do velkého hrnce. Na vysokém plameni přiveďte k varu a vařte asi 2 minuty do změknutí.

2

Přes cedník rajčata propasírujte. Vmíchejte sůl a olivový olej podle požadované hustoty.

3

Vzniklou pastu rozetřete na pečicím plechu a v předehřáté troubě při 150 °C pečte asi 3 hodiny. Každých 30 minut protlak odškrábněte ode dna, aby se nepřipálil. Až se pasta zredukuje asi na svou třetinu až polovinu, snižte troubu na 120 °C a pokračujte v pečení další 2 – 3 hodiny. Pořád nezapomínejte každých 30 minut míchat a odškrabovat.

4

Hotový protlak dejte do sklenic, které skladujte v lednici, nebo ho můžete zavařit.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Fazole adzuki se zeleninou, červenou řepou a dýňovými semí

Dýňový koláč

Trojitě čokoládový dort s jemným krémem a sirupem

Ředkvičkový salát

Mrkvový dort

Tuňák a losos na batátovém pyré s wasabi majonézou

Pikantní sýrovo-jáhlové muffiny

Kakaový štrúdl s tvarohem

Domácí třešňový džem se skořicí a muškátovým oříškem

Kuřecí prsa plněná dýňovou nádivkou

10 nejlepších receptů na vánoční cukroví

Špaldové palačinky s mozzarelou a bazalkovým pestem