Recept na domácí rajský protlak
Rajský protlak bez nezdravých náhražek a konzervantů. Vychutnejte si skutečnou chuť rajčat a povyšte i obyčejná jídla na mistrovské dílo. :) Netřeba zmiňovat, že domácí kečup chutná úplně jinak, než ten kupovaný.

Ingredience na 10 porcí
- 2 kg zralých rajčat
- 1 lžička soli
- 1/2 až 1 hrnek olivového oleje
Postup
Celkový čas přípravy: 240 min
Rajčata nakrájejte na kousky a dejte je do velkého hrnce. Na vysokém plameni přiveďte k varu a vařte asi 2 minuty do změknutí.
Přes cedník rajčata propasírujte. Vmíchejte sůl a olivový olej podle požadované hustoty.
Vzniklou pastu rozetřete na pečicím plechu a v předehřáté troubě při 150 °C pečte asi 3 hodiny. Každých 30 minut protlak odškrábněte ode dna, aby se nepřipálil. Až se pasta zredukuje asi na svou třetinu až polovinu, snižte troubu na 120 °C a pokračujte v pečení další 2 – 3 hodiny. Pořád nezapomínejte každých 30 minut míchat a odškrabovat.
Hotový protlak dejte do sklenic, které skladujte v lednici, nebo ho můžete zavařit.
Mohlo by vás zajímat:
domácí kečup rajčata zdravé recepty Omáčky a ochucovadla Veganské
Zdroj: www.glowkitchen.com
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře