Brambory zapečené se slaninou a vejci
S příchodem podzimu se konečně urodily pozdní brambory.

Ingredience na 4 porce
- 6 středně velkých brambor
- 200 g anglické slaniny
- 5 vajec
- 200 ml 33% smetany ke šlehání
- 3 cibule
- 1 stroužek česneku
- sůl, pepř
- olej nebo sádlo na vymazání formy
Postup
Celkový čas přípravy: 120 min
Nejprve si uvaříme vejce a také brambory v páře. Uvařené brambory i vejce po vychladnutí oloupeme.
Slaninu nakrájíme na drobné kostičky a dáme ji opéct na pánev, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli. Opečeme do mírně zlatavé barvy a nakonec přidáme prolisovaný česnek.
Zapékací formu vymažeme tukem, dáme do ní směs slaniny s cibulí, přes lis prolisujeme brambory a vejce (můžeme je i nakrájet). Vše smícháme, zalijeme smetanou a znovu smícháme. Osolíme a opepříme.
Směs vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 200 °C cca 50 minut, než se nám udělá zlatavá kůrka na povrchu.
Mohlo by vás zajímat:
Bezlepkové Brambory Hlavní jídla
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře