Banánové sušenky s ječnými vločkami a vlašskými ořechy

Jíme chytře

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1 zralý banán (ideálně takový, na kterém se už začaly dělat hnědé tečky), pokud nemáte moc sladký banán nebo jste zvyklí více sladit, budete muset přidat ještě trochu cukru
  • 2 PL mléka nebo jiné tekutiny
  • asi 60 g ječných vloček
  • 2 PL vlašských ořechů

Postup

1

Vločky dejte do mixéru a trošku rozmixujte. Banán dejte do misky, rozmačkejte vidličkou a postupně za míchání přisypávejte vločky. Měla by vzniknout konzistence, ze které se dají tvarovat placičky. Nechce chvíli odležet a nasáknout.

2

Ořechy v rukou rozdrobte na menší kousky a přidejte do banánové hmoty.

3

Na plech s pečícím papírem vytvarujte hromádky, které trochu uplácněte vidličkou. Pečte v předehřáté troubě asi 20 minut, kdy začnou na povrchu zlátnout. Po upečení dejte vychladnout na rošt na suché místo, aby byly sušenky křupavější.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Zaplétaný sladký skořicový chléb – Estonský Kringle + Videorecept

Jáhelník s jablky

Hovězí enchiladas s avokádem a salsou

Domácí jablečný džem se skořicí hotový za chvíli

Ořechový kreméš s vanilkovým žloutkovým krémem

Pečené brambory

Kuřecí burger s rukolou a salátem

Švestkový koláč posypaný plátky mandlí

Video: Lahodné vanilkové Crème brûlée

Osviežujúci ríbezľový koláč

Video: Španělské empanadas – křupavé taštičky plněné houbami a zeleninou

Cizrna s pečenou dýní