fbpx

Neuvěřitelně dobrá vánočka s čokoládou, smetanou a slaninou

Ultimátní dobrota na nervy. Nejprve mi tahle kombinace přišla opravdu zvrácená, ale po prvním soustu jsem se beznadějně zamilovala! 🙂 Slovy lze jen těžko popsat, jak moc dobré to je. Pokud máte za sebu těžký den a nehlídáte si každý gram, tak rozhodně doporučuji. Plná chuť čokolády spojená se sladkou slaninou v měkké vánočce je neskutečná. PS: Pokud chcete jít trochu zvolna, vyzkoušejte nejdříve vypéct na pánvi slaninu posypanou hnědým cukrem. Pokud vám to zachutná, můžete se směle pustit do přípravy této šílené dobroty. 🙂

  • Čas přípravy: 1 h
  • Porce: 4
Francouzský toust se slaninou

Ingredience

  • 8 plátků slaniny
  • 8 silnějších plátků vánočky
  • 4 vrchovaté lžíce čokoládové pomazánky
  • 3 velká vejce
  • 1/4 hrnku smetany na šlehání promíchaná s další 1/4 hrnku mléka
  • 1/2 hrnku mléka
  • 1 lžíce hnědého cukru
  • 1/8 lžičky skořice
  • špetka soli
  • 2 lžíce másla
  • javorový sirup a moučkový cukr na posypání

Postup

Krok 1. 

Na rošt nebo mřížku naskládejte slaninu a pod ni dájte plech nebo alobal (kvůli odkapávajícímu tuku). *Doporučujeme slaninu ještě před pečením posypat trochou hnědého cukru.

nutella-and-bacon-stuffed-french-toast-step-1

Krok 2

Troubu předehřejte na 190 °C a pečte slaninu cca 30 minut, dozlatova. Vytáhněte ji z trouby a zbavte zbylého tuku papírovým ubrouskem. Nakonec nalámejte na malé kousky.

nutella-and-bacon-stuffed-french-toast-step-2

Krok 3

Připravte si 8 kousků vánočky.

nutella-and-bacon-stuffed-french-toast-step-3

Krok 4

Na každý plátek namažte velkou vrstvu čokoládové pomazánky.

nutella-and-bacon-stuffed-french-toast-step-4

Krok 5

Na polovinu plátků nasypte slaninu.

nutella-and-bacon-stuffed-french-toast-step-5

 Krok 6

Přiklopte druhým plátkem vánočky.

nutella-and-bacon-stuffed-french-toast-step-6

 Krok 7.

V mělké misce si ušlehejte vejce,  smetanu, mléko, cukr, skořici a špetku soli.

nutella-and-bacon-stuffed-french-toast-10

 Krok 8.

Připravené tousty ponořte z jedné strany do tekuté směsi. Nechte ponořené asi minutu.

nutella-and-bacon-stuffed-french-toast-step-7

Krok 9

Obraťte a namočte je i z druhé strany. Nechte je ponořené další minutu.

nutella-and-bacon-stuffed-french-toast-step-8

Krok 10

Mezitím si na pánvičce rozehřejte máslo.  Z namočeného toustu nechte odkapat přebytečnou tekutinu a smažte z každé strany zhruba 4 minuty. Bedlivě sledujte a kontrolujte, abyste je nespálili.

nutella-and-bacon-stuffed-french-toast-step-9

Krok 11

Podávejte posypané moučkovým cukrem a polité javorovým sirupem.

nutella-and-bacon-stuffed-french-toast-5

Mohlo by vás zajímat:
domácí recepty nutella originální recepty skořice slanina smetana snídaně

Zdroj: domesticate-me.com

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře