Neuvěřitelně dobrá vánočka s čokoládou, smetanou a slaninou

Ultimátní dobrota na nervy. Nejprve mi tahle kombinace přišla opravdu zvrácená, ale po prvním soustu jsem se beznadějně zamilovala! 🙂 Slovy lze jen těžko popsat, jak moc dobré to je. Pokud máte za sebu těžký den a nehlídáte si každý gram, tak rozhodně doporučuji. Plná chuť čokolády spojená se sladkou slaninou v měkké vánočce je neskutečná. PS: Pokud chcete jít trochu zvolna, vyzkoušejte nejdříve vypéct na pánvi slaninu posypanou hnědým cukrem. Pokud vám to zachutná, můžete se směle pustit do přípravy této šílené dobroty. 🙂
  • Čas přípravy: 1 h
  • Porce: 4

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Postup

Krok 1. 

Na rošt nebo mřížku naskládejte slaninu a pod ni dájte plech nebo alobal (kvůli odkapávajícímu tuku). *Doporučujeme slaninu ještě před pečením posypat trochou hnědého cukru.

Krok 2

Troubu předehřejte na 190 °C a pečte slaninu cca 30 minut, dozlatova. Vytáhněte ji z trouby a zbavte zbylého tuku papírovým ubrouskem. Nakonec nalámejte na malé kousky.

Krok 3

Připravte si 8 kousků vánočky.

Krok 4

Na každý plátek namažte velkou vrstvu čokoládové pomazánky.

Krok 5

Na polovinu plátků nasypte slaninu.

 Krok 6

Přiklopte druhým plátkem vánočky.

 Krok 7.

V mělké misce si ušlehejte vejce,  smetanu, mléko, cukr, skořici a špetku soli.

 Krok 8.

Připravené tousty ponořte z jedné strany do tekuté směsi. Nechte ponořené asi minutu.

Krok 9

Obraťte a namočte je i z druhé strany. Nechte je ponořené další minutu.

Krok 10

Mezitím si na pánvičce rozehřejte máslo.  Z namočeného toustu nechte odkapat přebytečnou tekutinu a smažte z každé strany zhruba 4 minuty. Bedlivě sledujte a kontrolujte, abyste je nespálili.

Krok 11

Podávejte posypané moučkovým cukrem a polité javorovým sirupem.

Ingredience

  • 8 plátků slaniny
  • 8 silnějších plátků vánočky
  • 4 vrchovaté lžíce čokoládové pomazánky
  • 3 velká vejce
  • 1/4 hrnku smetany na šlehání promíchaná s další 1/4 hrnku mléka
  • 1/2 hrnku mléka
  • 1 lžíce hnědého cukru
  • 1/8 lžičky skořice
  • špetka soli
  • 2 lžíce másla
  • javorový sirup a moučkový cukr na posypání

Postup

1
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Indická květáková rýže s kokosovým mlékem

Mini pizzy z listového těsta s cuketou, lučinou a smetanou

Čokoládovo-ovesné muffinky plněné datlovým karamelem

Domácí sýr z mléka a citronů

Kakaovo banánový dortík z rýžové mouky s “paříží“

Těstoviny s avokádem, cherry a piniovými oříšky

Rýžové nudle se zeleninou, hrozinkami a semínky

Zapečené cuketové chipsy s česnekem a parmezánem

Domácí pečené pikantní kešu oříšky s medem

Salát little gem s hovězím masem a glazovanými žampiony

Domácí tagliatelle

Sladké mini rohlíčky s pudinkovo – kokosovou náplní