Quinoa se špenátem a rajčaty a zelové závitky

Tento recept se hodí spíše na jarní a letní období, protože hlavní ingrediencí jsou rajčata která ochlazují organismus. Pokud neholdujete Quinoi tak můžete recept připravit s jáhly nebo kuskusem, který ale bohužel není bezlepkový.

Veronika Grombířová

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Quinoa se špenátem a rajčaty

  • 1 hrníček quinoi
  • 1,5 hrníčku vody
  • olej
  • 2 hrsti špenátu
  • 2 rajčata
  • sůl, pepř, bazalka
  • trochu parmezánu (nemusí být)

Zelové závitky

  • 6 zelných listů
  • 1 uzené tofu
  • 1 menší cibule
  • hrst špenátu
  • olej
  • sůl, pepř

Postup

1

Quinou pořádně propereme ve studené vodě.

2

Vložíme do hrnce a přidáme k ní 1,5 dílu vody,přidáme špetku soli a dáme vařit.

3

Vaříme cca 20 minut, dokud nejsou zrníčka měkká.

4

Spaříme si rajčata horkou vodou aby šly lépe oloupat, oloupeme a nakrájíme na malinké kousíčky.

5

Na pánev si dáme olivový olej, přidáme rajčata, špenát, trochu osolíme, opepříme a dáme trochu bazalky podle chuti, můžeme přidat také parmezán a necháme chvilku restovat/dusit.

6

Hotovou quinou přidáme do zeleninové směsi, pokud vám něco zůstalo můžete ji použít v jiném receptu (například na snídani)

7

Zelové závitky:

8

Dáme si vařit vodu na zelné listy aby se s nimi dobře pracovalo. Listy povaříme cca 3 minuty.

9

Nakrájíme si cibuli přidáme na pánev s rozpáleným olejem, chvilku osmahneme a poté přidáme nastrouhané uzené tofu a špenát, osolíme a opepříme podle chuti.

10

Vyndáme listy a na každý list rovnoměrně naneseme připravenou směs, zamotáme do závitku (můžeme použít nit a nebo párátka) a vložíme do hrnce kde závitky asi 5 minut podusíme dokud nejsou zelné listy měkké, můžeme je také uvařit v páře.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Bezlepkové linecké s mákem a povidly

Dort s ricottovou náplní, ovocným přelivem a bez mouky

Pečené tofu s quinoovým salátem

Vločkové lívanečky

Celozrnné bulky

Rychlý způsob nakládání okurek s koprem a česnekem

Takový jste ještě neviděli: Stylový pudinkový dort s polomáčenými sušenkami bez pečení

Levandulové sušenky s kardamomem

Olejová bábovka jako od babičky

Čočka po indicku

Batátový krém s pomerančem a chilli

Koko – čoko lívance