
Quinoa se špenátem a rajčaty
Zelové závitky
Quinou pořádně propereme ve studené vodě.
Vložíme do hrnce a přidáme k ní 1,5 dílu vody,přidáme špetku soli a dáme vařit.
Vaříme cca 20 minut, dokud nejsou zrníčka měkká.
Spaříme si rajčata horkou vodou aby šly lépe oloupat, oloupeme a nakrájíme na malinké kousíčky.
Na pánev si dáme olivový olej, přidáme rajčata, špenát, trochu osolíme, opepříme a dáme trochu bazalky podle chuti, můžeme přidat také parmezán a necháme chvilku restovat/dusit.
Hotovou quinou přidáme do zeleninové směsi, pokud vám něco zůstalo můžete ji použít v jiném receptu (například na snídani)
Zelové závitky:
Dáme si vařit vodu na zelné listy aby se s nimi dobře pracovalo. Listy povaříme cca 3 minuty.
Nakrájíme si cibuli přidáme na pánev s rozpáleným olejem, chvilku osmahneme a poté přidáme nastrouhané uzené tofu a špenát, osolíme a opepříme podle chuti.
Vyndáme listy a na každý list rovnoměrně naneseme připravenou směs, zamotáme do závitku (můžeme použít nit a nebo párátka) a vložíme do hrnce kde závitky asi 5 minut podusíme dokud nejsou zelné listy měkké, můžeme je také uvařit v páře.