fbpx

Zapečené lilky

Můj zatím neoblíbenější recept s lilkem.

Zapečené lilky

Ingredience na 6 porcí

  • 0,5 kg mletého hovězího
  • 0,5 kg mletého vepřového
  • 4 lilky
  • 5 větších rajčat
  • 3 vejce
  • 1–2 cibule
  • sádlo
  • bazalka
  • pepř
  • sůl

Postup

Celkový čas přípravy: 60 min

1

Lilky omyjeme, zbavíme špičky, rozkrojíme na půl, vydlabeme, nasolíme a necháme potit.

2

Na sádle osmahneme cibulku, přidáme mleté maso, na kostičky nakrájené vydlabané zbytky části lilků a rozmixovaná nebo nakrájená rajčata (dle volby je můžeme předem oloupat).

3

Ochutíme bazalkou, pepřem a solí a necháme chvíli dusit.

4

Lilky osušíme a naplníme směsí mletého masa.

5

Zalijeme rozšlehanými vejci a dáme do trouby rozehřáté na 170 °C na půl hodiny.

Mohlo by vás zajímat:
Bezlepkové Hlavní jídla Hovězí Paleo Vepřové

Hodnocení a komentáře

Ľudmilka Vanická

Ľudmilka Vanická 24. 1. 2016

Ja som úplne neskusena tak sa len chcem opýtať, či sa toto jedlo je cele aj so šupkou? Nie je ten baklažán horký?

Odpovědět

All The Paleo

All The Paleo (autor) 24. 1. 2016

Lilky dělám i se šlupkou, jakmile jsou tepelně zpracované, jsou chuťově výborné, chutnají trochu jako houba.

Odpovědět

pro přidání komentáře