Zapečené lilky

Můj zatím neoblíbenější recept s lilkem.

All The Paleo

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 0,5 kg mletého hovězího
  • 0,5 kg mletého vepřového
  • 4 lilky
  • 5 větších rajčat
  • 3 vejce
  • 1–2 cibule
  • sádlo
  • bazalka
  • pepř
  • sůl

Postup

1
Lilky omyjeme, zbavíme špičky, rozkrojíme na půl, vydlabeme, nasolíme a necháme potit.
2
Na sádle osmahneme cibulku, přidáme mleté maso, na kostičky nakrájené vydlabané zbytky části lilků a rozmixovaná nebo nakrájená rajčata (dle volby je můžeme předem oloupat).
3
Ochutíme bazalkou, pepřem a solí a necháme chvíli dusit.
4
Lilky osušíme a naplníme směsí mletého masa.
5
Zalijeme rozšlehanými vejci a dáme do trouby rozehřáté na 170 °C na půl hodiny.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Video: Skvostný domácí chléb s karamelizovanou cibulkou

Snadné bylinkové kuře s cuketou z jedné pánve

Nepečené ořechové pralinky s lněnými semínky a čokoládovou polevou

Míša řezy – zdravější varianta

Jahodové řezy s piškotovým korpusem a pudinkem

Bramborový salát s majonézou z červené čočky

Domácí meduňkový sirup

Lasagne s mletým masem a cuketou

Domácí vanilkový extrakt

Celozrnné pomerančové bábovičky

Rizoto z hnědé rýže s řepou a tymiánem

Italské vánoční sušenky s rozinkami