Křupavý smažený celer

Snad neexistuje nic tak jednoduchého a přitom dobrého jako křupavé celerové řízečky, nejlépe obalené ve strouhance z cornflaků!

Eva Hemmerová

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • celer
Obalovací směs
  • 3 lžíce hrachové mouky
  • lžička sušené cibule
  • lžička sušeného česneku
  • lžička chilli
  • lžíce lahůdkového droždí
  • voda na rozředění do konzistence kaše
 
  • rozmixované cornflaky
  • řepkový olej
  Podáváme s bramborovou kaší.

Postup

1
Celer oloupeme, nakrájíme na plátky a vaříme asi 15 minut v osolené vodě. Necháme vystydnout.
2
Poté plátky obalujeme ve směsi z hrachové mouky a ostatních ingrediencí, poté obalujeme v rozmixovaných cornflacích. Smažíme z každé strany do zlatova.
3
Stejně jako u všech smažených věcí chutnají řízečky nejlépe ihned po usmažení, proto si nechám v lednici neosmažené obalené celery a druhý den smažím znova - z jednoho celeru je totiž řízečků minimálně na dva dny nebo pro početnou rodinu.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Hrnková šlehačková bublanina s ovocem za 40 minut

Supreme z kukuřičného kuřete s hráškovým bulgurem

Domácí chléb bez hnětení

Video: Ratatouille lodičky plné zdravé zeleniny

Guacamole

Super snadné čokoládové řezy

Nejoblíbenější recepty na slané, sladké i bezlepkové muffiny

Melounové nealko mojito

Domácí čokoládové pralinky připravené pomocí formy na led

Kaše z červené čočky

Kuřecí nugetky s medem a česnekem

Tofu přírodní plátek s pečeným bramborem