Snad neexistuje nic tak jednoduchého a přitom dobrého jako křupavé celerové řízečky, nejlépe obalené ve strouhance z cornflaků!
Eva Hemmerová
Autor
★★★★★0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0
Ingredience
celer
Obalovací směs
3 lžíce hrachové mouky
lžička sušené cibule
lžička sušeného česneku
lžička chilli
lžíce lahůdkového droždí
voda na rozředění do konzistence kaše
rozmixované cornflaky
řepkový olej
Podáváme s bramborovou kaší.
Postup
1
Celer oloupeme, nakrájíme na plátky a vaříme asi 15 minut v osolené vodě. Necháme vystydnout.
2
Poté plátky obalujeme ve směsi z hrachové mouky a ostatních ingrediencí, poté obalujeme v rozmixovaných cornflacích. Smažíme z každé strany do zlatova.
3
Stejně jako u všech smažených věcí chutnají řízečky nejlépe ihned po usmažení, proto si nechám v lednici neosmažené obalené celery a druhý den smažím znova - z jednoho celeru je totiž řízečků minimálně na dva dny nebo pro početnou rodinu.