Křupavý smažený celer

Snad neexistuje nic tak jednoduchého a přitom dobrého jako křupavé celerové řízečky, nejlépe obalené ve strouhance z cornflaků!

Eva Hemmerová

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • celer
Obalovací směs
  • 3 lžíce hrachové mouky
  • lžička sušené cibule
  • lžička sušeného česneku
  • lžička chilli
  • lžíce lahůdkového droždí
  • voda na rozředění do konzistence kaše
 
  • rozmixované cornflaky
  • řepkový olej
  Podáváme s bramborovou kaší.

Postup

1
Celer oloupeme, nakrájíme na plátky a vaříme asi 15 minut v osolené vodě. Necháme vystydnout.
2
Poté plátky obalujeme ve směsi z hrachové mouky a ostatních ingrediencí, poté obalujeme v rozmixovaných cornflacích. Smažíme z každé strany do zlatova.
3
Stejně jako u všech smažených věcí chutnají řízečky nejlépe ihned po usmažení, proto si nechám v lednici neosmažené obalené celery a druhý den smažím znova - z jednoho celeru je totiž řízečků minimálně na dva dny nebo pro početnou rodinu.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Citronový koláč s pudinkovým krémem

Zapékaný květák s křupavou sýrovou gratinou na povrchu

Rýže s hovězím masem a zeleninou

Snadné brokolicové placičky s čedarem hotové za půl hodiny

Opilé jahody v červeném víně

Energetické ovesné trojhránky s javorovým sirupem a skořicí do 30 min

Veganská dýňová polévka

Sladkokyselý sterilovaný květák

Profiteroles au chocolat

Čokoládová pěna s višněmi

Bábovka plněná čokoládou

Polévka z dýně hokaido