Nadýchaný čokoládový krém s malinami a kokosovou šlehačkou

Lehký letní zákusek, hotový za chvíli a s minimem špinavého nádobí z jeho přípravy. Lehce kyselé maliny hezky vyváží sladkost čokolády a kokosová šlehačka je příjemným bonusem nakonec. Dezert je také bezlepkový a vhodný pro raw stravování :).
  • Doba přípravy: 20 minut
  • Porce: 6 – 8 kusů

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Čokoládový krém

  • 2 hrnky kešu ořechů, namočených ve vlažné vodě 4 a 8 hodin
  • 1/3 hrnku raw kakaa
  • 1/3 hrnku agávového sirupu
  • 2 lžíce citrónové šťávy
  • 2 lžíce vody
  • 1/4 lžičky soli

Malinová vrstva

  • 2 hrnky čerstvých malin
  • 2 lžičky agávového sirupu

Kokosová šlehačka

  • 420 g kokosové smetany
  • 3-4 lžíce agávového sirupu

Postup

1

Všechny ingredience na čokoládový krém vložte do mixéru a rozmixujte dohladka.

2

Trochu malin odeberte na pozdější ozdobení, zbytek dejte do mísy, zalijte agávovým sirupem a jemně promíchejte tak, aby se maliny obalily sirupem.

3

Kokosovou smetanu nalijte do mísy a vyšlehejte dotuha, přidejte sirup a znovu krátce šlehejte.

4

Rozdělte čokoládový krém do připravených sklenic, posypte malinami se sirupem a přidejte navrch šlehačku. Ozdobte zbytkem malin a podávejte.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Sorbet z černého rybízu a máty

Snadné vanilkové sušenky s pekanovými ořechy

Losos v teriyaki marinádě

Polévka z pečené dýně a červené čočky

Video: Čtyřvrstvý krémový pekanový raw dort slazený pouze ovocem

Domácí kokosová mléčná rýže z mikrovlnky

Pikantní sojové nudličky

Slaný koláč zapékaný s kuřecím masem, slaninou a sýrem

Žampiony plněné quinoou, čočkou s kokosovým mlékem

Tatarák

Dýňový koláč

Pečené brokolicové kuličky se sýrem a česnekem