Makaróny s brokolicí a cheddarem do 20 minut

Makaróny jsou většinou proslavené svou rajčatovou variantou, ale právě teď si můžete vyzkoušet jejích “zelenou” variantu, tedy s brokolicí. A samozřejmě se spoustou sýra, jak tomu u správných makarónů bývá :).
  • 4 porce
  • doba přípravy 20 minut

Michaela

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 220 g těstovin ve tvaru makarónů (“kolínka”)
  • 340 g brokolice rozdělení na růžičky (lze použít rozmraženou)
  • 2 polévkové lžíce másla
  • 1 žloutek
  • 1 plechovka neslazeného kondenzovaného mléka
  • 220 g nastrouhaného sýru cheddar
  • 2 lžičky dijonské hořčice
  • sůl a pepř na dochucení

Postup

1

Dejte vařit těstoviny dle návodu až do stavu “al dente”.

2

Mezitím si připravte brokolici (buďto klasicky uvařte čerstvou nebo připravte dle návodu mraženou).

3

Jakmile je těstovina hotová, vložte ji spolu do velké pánve, přidejte máslo a žloutek a pečlivě promíchejte na mírném ohni. Přilijte neslazené kondenzované mléko, přidejte cheddar a hořčici.

4

Míchejte dokud nebude sýr rozpuštěný a propojený s mléčnou směsí. Přidejte uvařenou brokolici.

5

Ihned podávejte.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

8 receptů na dokonalé marinády na maso

Geniální párty drink – melounové želé panáky

Zapékaná kuřecí stehýnka na česneku a bylinkách

Vícezrnná tortila s drožďovou pomazánkou a šmakounem

Affogato al caffe

klasicky karbanatek

Klasické karbanátky

Jemné podmáslové muffiny s hutnou kakaovou polevou a ořechy

Krémové špagety s cuketou a žampiony z jednoho hrnce

Francouzský tiramisu dort

Extra sladký koláč s nutellou

Bezlepkový jablečný štrůdl

Domácí citronový likér