Sladcí šneci z kynutého těsta s tvarohem a rozinkami
- Doba přípravy: 1 h + čas na kynutí
Ingredience
Těsto
- 600 g hladké mouky
- 1/2 kostky čerstvého droždí
- 240 ml mléka
- 75 g másla
- 70 g krupicového cukru
- 3 vejce
Náplň
- 500 g čertsvého tvarohu
- 6 lžic zakysané smetany
- 8 lžic krupicového cukru
- 1/4 lžičky vanilkového extraktu
- 1 vejce
- kůra z jednoho citrónu
- 2/3 hrnku rozinek (volitelné)
Postup
Do vlažného mléka přidejte cukr a rozdrobte droždí. Nechte droždí aktivovat. V míse smíchejte mouku, máslo, vajíčka, mléko s droždím a vypracujte hladké těsto, které nechte přibližně hodinu kynout. Tvaroh, zakysanou smetanu, cukr, vejce a vanilkový extrakt promíchejte dohladka, přisypte nastrouhanou citrónovou kůru a lehce ji vmíchejte do krému. Rozinky zalijte horkou vodou a nechte je půl hodiny nasáknout. Vykynuté těsto vyválejte na pomoučené pracovní ploše do většího obdélníku. Natřete povrch těsta krémem a posypejte hrozinkami.

Obdélník srolujte a pomocí nitě nakrájejte na šneky.

Formu vyložte pečícím papírem a naskládejte šneky na dno. Formu zakryjte čistou utěrkou a nechte přibližně 15 minut kynout.

Předehřejte troubu na 190 °C a pečte přibližně půl hodiny nebo dozlatova. Po upečení můžete posypat moučkovým cukrem a podávejte.
