Sladcí šneci z kynutého těsta s tvarohem a rozinkami

Těsto je příjemně nadýchané a hezky doplňuje krémovou tvarohovou náplň s rozinkami. Jednoduchý dezert k hrnku čaje či kávy. 🙂
  • Doba přípravy: 1 h + čas na kynutí

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Těsto

  • 600 g hladké mouky
  • 1/2 kostky čerstvého droždí
  • 240 ml mléka
  • 75 g másla
  • 70 g krupicového cukru
  • 3 vejce

Náplň

  • 500 g čertsvého tvarohu
  • 6 lžic zakysané smetany
  • 8 lžic krupicového cukru
  • 1/4 lžičky vanilkového extraktu
  • 1 vejce
  • kůra z jednoho citrónu
  • 2/3 hrnku rozinek (volitelné)

Postup

1

Do vlažného mléka přidejte cukr a rozdrobte droždí. Nechte droždí aktivovat. V míse smíchejte mouku, máslo, vajíčka, mléko s droždím a vypracujte hladké těsto, které nechte přibližně hodinu kynout. Tvaroh, zakysanou smetanu, cukr, vejce a vanilkový extrakt promíchejte dohladka, přisypte nastrouhanou citrónovou kůru a lehce ji vmíchejte do krému. Rozinky zalijte horkou vodou a nechte je půl hodiny nasáknout. Vykynuté těsto vyválejte na pomoučené pracovní ploše do většího obdélníku. Natřete povrch těsta krémem a posypejte hrozinkami.

2

Obdélník srolujte a pomocí nitě nakrájejte na šneky.

3

Formu vyložte pečícím papírem a naskládejte šneky na dno. Formu zakryjte čistou utěrkou a nechte přibližně 15 minut kynout.

4

Předehřejte troubu na 190 °C a pečte přibližně půl hodiny nebo dozlatova. Po upečení můžete posypat moučkovým cukrem a podávejte.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Křupavé bramborové kuličky se slaninou a sýrem

Brokolicova ryza

Italské minestrone

5 nejlepších receptů na domácí másla z ořechů, semínek i kokosu

Sójový guláš s fazolemi

Citrónové muffiny

Italský mandlový koláč sbrisolona

Salát se sušenými rajčaty, kroupami a malinovou zálivkou

Čokoládové tyčinky

Kakaové řezy s jablky a čokoládovou polevou

Kremrole

Krtkův dort