Křupavé mandlové placičky s vůní skořice

Mandlové placičky se přímo rozplývají na jazyku a skořice provoní celý váš domov. Vyzkoušejte je také a třeba je zopakujete i na Vánoce. 🙂

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Těsto

  • 195 g hladké mouky
  • 45 g mandlové mouky
  • 1 lžička kypřícího prášku
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1/4 lžičky mletého zázvoru
  • 1/4 lžičky mletého muškátového oříšku
  • 1/4 lžičky mletého hřebíčku
  • 1/4 lžičky soli
  • 113 g másla pokojové teploty
  • 160 g třtinového cukru
  • 1 velké vejce
  • kůra z jednoho citrónu

Zdobení

  • 80 g mandlí, nakrájených na plátky

Postup

1

V míse smíchejte mouku, mandlovou mouku, kypřící prášek, koření a sůl.

2

V druhé misce vyšlehejte máslo s cukrem do pěny. Přidejte vejce a citrónovou kůru. Přisypte moučnou směs a promíchejte jen tak, aby se vše spojilo.

3

Zpracujte těsto do kruhu, zabalte do potravinové folie a dejte do lednice aspoň na hodinu (ideálně přes noc).

4

Předehřejte troubu na 180 °C. Dva plechy vyložte pečícím papírem.

5

Těsto vyndejte z lednice a tvořte z něj kuličky o průměru přibližně 2,5 cm. Dejte je na plech a mezi každou nechte místo přibližně 5 cm.

6

Dnem sklenice každou kuličku zplácněte na 6 mm tlustou sušenku. Posypejte plátky mandlí a pečte 10 až 12 minut, nebo dokud okraje sušenky nebudou lehce zhnědlé.

7

Nechte na roštu úplně vychladnout.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Slaná cuketová buchta plná sýra a slaniny

Maková torta

Domácí třešňový džem s Jagermeistrem a badyánem

Raw oreo sušenky

Tofu v pikantní medové marinádě

Asijský salát s tofu

Borůvková raw kaše

Tvarohový koláč prošívaná deka

Fit ovsená placka

Těstoviny s syrovo ořechovou omackou

Čokoládový dort s tvarohovým krémem

Cheesecake s čokoládovou polevou pro milovníky karamelu